• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Hakkâri Basınından Kısa Kısa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKÂRİ - Hakkâri ve İlçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Hakkâri`den yayın yapan yerel gazete ve haber sitelerinde yer alan önemli gelişmeler.

YÜKSEKOVA AJANS

PKK Kadir Gecesi`nde Camiye Saldırı: Hakkâri`nin Yüksekova İlçesi`ndeki Merkez İhsaniye Camisi`nin alt bölümüne PKK yandaşları tarafından teravih namazı saatinde iki adet ses bombası atıldı. Kadir Gecesini ihya için teravih namazı vaktinde camiye akın eden vatandaşlar kısmen inşaat halindeki camiyi doldurdu. Namaz esnasında camiye atılarak patlatılan iki adet ses bombasından dolayı vatandaşlar arasında bağrışmalara ve paniğe neden olurken, saldırıda ölen yada yaralanan olmadı. Olayın ardından sloganlar atarak camiye doğru yürüyüşe geçen bir grup, polis tarafından dağıtıldı.

YÜKSEKOVA HABER

Çapraz Ağır Yaralandı: Hakkâri`nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen kazada Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Necip Çapraz ağır yaralandı. Yaralanan Çapraz ambulans helikopter ile Van`a sevk edildi.

Hakkâri`ye Terminal Yapılıyor: Hakkâri Belediyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı`nın (DAKA) desteğiyle Şehirlerarası Otobüs Terminali projesini hayata geçiriyor. Hakkâri Belediyesi tarafından hazırlan projenin imza töreni DAKA Toplantı Salonunda yapıldı. Hakkâri Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşardemirci tarafından imzalanan projenin kısa sürede başlanması bekleniyor.

HAKKÂRİ POSTA

Hakkâri`de 17 Kişi Gözaltına Alındı: Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği`nin, PKK`nin bölgede gerçekleştirdiği eylemlere yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde, kent merkezi ile köylerdeki bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, 17 Ağustos`ta Hakkâri-Çukurca karayolundaki patlama ile ilgili PKK üyelerine yardım ettikleri öne sürülen şüphelilerin de aralarında yer aldığı 17 kişi gözaltına alındı. Zanlıların İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığındaki işlemleri devam ediyor.

YÜKSEKOVA GÜNCEL

Gever`de Emniyete Roketli Saldırı: Hakkâri`nin Yüksekova İlçesinde Cengiz Topel Caddesi`nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne İhsaniye Camii üzerinden roketli saldırı yapıldı. Yapılan roketli saldırıda ölen yada yaralananın olmadığı belirtildi. Patlama sonrasında olay yerinden silah sesleri yankılanırken, ilçe esnafı kepenklerini kapattı.

ŞEMDİNLİ HABER

Yüksekova`da Gergin Anlar: Yüksekova`da PKK`linin cenazesinin toprağa verilmesinin ardından Oslo oteli önünde toplanan ve slogan atan göstericilere polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Cengiz Topel Caddesi`nde toplanan göstericiler ve polisler arasındaki gerginlik geç saatlere kadar sürdü.

HAKKÂRİ HABER TV

Hakkâri`de Askeri Hareketlilik: Öğle saatlerinde Van istikametinde gelmekte olan ve mayın saldırılarına karşı korumalı olarak bilinen ve Kirpi adı verilen 20 araçlık askeri konvoy, çarşı merkezinden Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı`na doğru hareket etti. Tugaya silah taşıyan konvoyun daha sonrada sınır boylarına gönderileceği belirtildi.

Vali Türker`den Bayram Mesajı: Hakkâri Valisi Türker, yayınladığı yazılı mesajında, "Manevi ikliminden milletçe istifade ettiğimiz bir Ramazan ayının ardından müstesna bir Bayrama daha erişmenin derin mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Bununla birlikte ilimizde ve bölgemizde Ramazan`ın kutsallığı ile bağdaşmayan müessif olaylar yaşanmakta ve kan dökülmeye devam etmektedir. İçinde bulunduğumuz kutsal günlerin akan kan ve gözyaşının sona ermesine, ilimiz, bölgemiz ve ülkemizin huzura kavuşmasına vesile olması en büyük temennimizdir" dedi.

HAKKÂRİ NEWS

PKK`li Ferzad Nuciwan Toprağa Verildi: 18 Ağustos`ta Siirt Pervari`de çıkan çatışmada yaşamını yitiren İran Urmiye doğumlu Ferzad Nuciwan için Yüksekova`da kitlesel cenaze töreni yapıldı. Cenaze Yüksekova Musa Anter Parkına getirilerek burada cenaze namazı ile birlikte Cuma Namazı`da kılındı. Cenaze Musa Anter parkından alınıp vatandaşların yoğun katılımıyla ve slogan eşliğinde Akalın mezarlığına getirilerek defnedildi. (Saim Yüksek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir