• DOLAR 32.468
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2435.93
  • ...
Kılıçdaroğlu miting yaptığı ilçenin adını karıştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ – Seçim mitingi için Elazığ’ın Kovancılar ilçesine gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin Kovancılar Belediye Başkan Adayı başörtülü Halime Karakoç’a destek istedi.   

CHP’nin Kovancılar mitingine ise Kılıçdaroğlu’nun “Bu benim Karakoçan’a ikinci gelişim.” sözleriyle yaptığı gaf, damgasını vurdu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğle namazından sonra Belediye Meydanında halka seslendi. Konuşmasına: ‘Bu benim Karakoçan’a ikinci gelişim’ diyerek, Kovancılar ile Karakoçan`ı karıştırdı. 

CHP’nin en çok kadın belediye başkan adayı gösterdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “53 belediye başkan adayımızı kadın adaylardan seçtik. Bunların 2 tanesi başörtülü ve başörtülü olan bir adayımız da Kovancılar Belediye Başkan Adayımız Halime Karakoçtur. Bizler insanları başı örtülü ya da açık diye ayırmıyoruz. Bütün kadınlarımızın benim başımın üstünde yeri var. Bakın size başı örtülü Halime Başkanımı aday gösterdik.” Şeklinde konuştu. 

Öte yandan; CHP’nin Kovancılar`da başı örtülü aday göstermesini Kovancılar halkının samimi bulmadığı belirtiliyor. Daha önceki yıllarda seçim öncesi çarşafa rözet takan CHP’nin seçimlerden hemen sonra çarşafı ateşe veren görüntüleri akıllarda halen yerini koruyor.  

Katılımın az olduğu gözlenen programın ardından Kılıçdaroğlu ilçeden ayrıldı. (Salih Avcı-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir