• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Said Nursi'nin talebesinden Gülen'e ağır eleştiriler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Bediüzzaman'ın hayattaki 6 talebesinden biri olan Abdullah Yeğin Hoca, Takvim Gazetesine verdiği mülakatta Fethullah Gülen'in, ABD'deki İsrail lobisinin siyasetini savunduğunu belirterek ağır sözlerle eleştirdi.


Gülen Cemaatine uyarılarda bulunan 92 yaşındaki Yeğin, ABD ve İsrail lobisini kastederek,  “Maalesef Fethullah Gülen'i de kandırdılar. Gülen, onların sözünü tekrarlıyor. ABD'ye gittiğimde görüşmüştüm Gülen'le. O zaman bu meseleler yoktu. Biz onu sadakatli bir insan zannetmiştik. Maalesef bizi yanılttı. Ben olsam onun yerinde, ABD'yi terk ederim. Mecbur muyum ben ABD'nin siyasetini desteklemeye?” ifadelerini kullandı.


CHP iktidar olamaz
Gülen cemaatinin yerel seçimde siyasi partilere yaklaşımını da değerlendiren Yeğin, “Üstad Bediüzzaman 1950'li yıllarda CHP için ‘Kendi oylarıyla bir daha iktidara gelemeyecek’ demişti. Bugünkü gayretler nafile, bu çizgi Risale-i Nur'a uygun değildir. CHP iktidara gelemez. Artık bu millet uyanmıştır. Cemaat içindeki insanlar kendi reyleriyle değil Fethullah Gülen'in emriyle hareket ediyor. Gülen de maalesef Pensilvanya'da esir tutulduğu için onu esir tutanların sözlerine uymak zorunda kalıyor.” sözlerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir