• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
AÖL Batı Avrupa Programı sınavları yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BRÜKSEL -  Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı, 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem sınavları Avrupa`nın 10 merkezinde yapıldı.

 Almanya`nın Berlin, Köln, Stuttgart, Münih, Hamburg, Frankfurt, Fransa`nın Paris, Belçika`nın Brüksel, İsviçre`nin Bern, Avusturya`nın Viyana şehirlerinde yapılan sınavlar, Cumartesi ve Pazar günleri günde 3’er oturum olmak üzere 6 oturumda tamamlandı.

 Sınav yerlerinde, öğrenci ve öğrenci velilerinin eğitimle ilgili sorun ve isteklerini yerinde tespit etmek amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı adına bir Bakanlık Temsilcisi hazır bulundu.

 Batı Avrupa Programı nedir?
Milli Eğitim Bakanlığı ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi arasında imzalanan protokol uyarınca, Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan vatandaşlar için Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı uygulanıyor.

 Bu program, Türkiye’de orta öğrenimlerini yarıda bırakarak Batı Avrupa’ya göç eden ve yurtdışında zorunlu eğitim yaşını doldurmuş olmaları nedeniyle, eğitim kurumlarına devam edemeyen, dolayısıyla yurtdışında gerekli olan eğitim düzeyine ve niteliğine sahip olamayan gençlere, Türkiye’de yarım bıraktıkları lise öğrenimini tamamlama imkânı ile yurtdışında iş olanaklarını artırmakta, Türkiye’ye kesin dönüş yapma zorunda veya isteğinde olan, ailelerin Batı Avrupa’da öğrenimlerini tamamlayamayacak durumda olan çocuklarını Türk eğitim sistemi içine alarak lise mezunu olmalarının Türkiye’de ve Batı Avrupa’daki Ülkelerde üniversiteye gidebilmelerini sağlamaktadır.

 Açık öğretim Lisesi Batı Avrupa Programından mezun olan vatandaşlar için, (ÖSS, YÇS, YÖS sınavlarına girerek) Türkiye’deki yükseköğretim programlarına devam edebilme ve daha sonra Türkiye’deki yükseköğrenimden nakillerini aldırarak yurtdışındaki üniversitelerde öğrenimlerini tamamlama imkânları vardır.

 Programla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler için http://www.aol.meb.gov.tr internet adresi detaylı bilgiler içermekte. (Abdurrahman Ekinci - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir