• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sandık müşahitleri bilgilendirme toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-HÜDA Par Bitlis il teşkilatı, seçimde görev alacak olan sandık müşahitlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yaptı.

Parti il binasının toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına 30 Mart’a yapılacak olan mahalli yerel seçimlerde sandık başında görev alacak müşahitler katıldı.

Katılımcılara  açıklamada bulunan Cevat Dayan, seçimde yapılacak olan her türlü sandık hilelerine karşı bilinçli ve İslami ahlak çerçevesinde müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

Yapılan çalışmaların heba olmaması ve çalınmaması için müşahitlere çok büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek “Görevli olduğumuz okuldaki sandıkları gözetleyerek orada yapılacak olan her türlü hilelere karşı yasal olarak haklarımızı savunacağız. Bizler sabah namazımızı kıldıktan sonra hazırlığını yaparak görevli olduğu okula erken saatlerde giderek oradaki sandık memurlarını Hüda PAR sandık müşahidi olduğuna dair kartı gösterip ismini yazdırmalıdır. Hiçbir şekilde arkadaşlarımızın haberi olmadan sandıklarımızı yalnız bırakmamalıyız.  Aynı şekilde sandıkları koruduğumuz gibi, özürlü ve oy kullanmasını bilmeyen şahıslara yardımcı olmaya çalışacağız. Oy kullanma esnasında olabilecek her türlü olumsuzluklara karşı yasal olarak itirazda bulunmalıyız” dedi.

Sandıkta çıkan oy pusulasının  mutlak surette görülmesi gerektiğini vurgulayan Dayan, “Sandıktan çıkan oy pusulasını mutlak surette takip etmeliyiz. Hangi partiye oy verildiğini görmeliyiz. Oy sayımının bitiminde mutlaka sandık görevlisinden, hangi partiye kaç oy verildiğinin bir nüshasını almalısınız. Sandık başkanın bu verilen nüshanın altına imzasını atmasını isteyeceğiz. Oy pusulasında yırtık, işaretleme ve benzeri hilelere mutlaka dikkat edilmelidir. Bunun yasal olarak geçersiz olduğu bilinmelidir. Görevliden alınan oy pusulasının işaretli olmamasına dikkat edilmelidir. Aksi taktirde kullanılacak oy geçersiz sayılacağı unutulmamalıdır. Onun için alınan oy pusulasına bakılarak herhangi bir işaret ve iz olmamasına dikkat edelim” uyarısında bulundu.

Herhangi bir acil durumda kendi parti sorumlularından ve gönüllülerinden birine haber vermeden görev yerlerinden ayrılmaması gerektiğinin altını çizen Dayan, “İhtiyaç halinde alan görevlisine ve salon görevlisine haber verilmelidir. Aynı şekilde dışarıdan gelen herhangi bir şahsın propaganda ve gürültü yapılmasına müsaade edilmemelidir. Herhangi bir polis ve şahsın silahla ve resmi kıyafetle salona girmesi yasal olmadığı için bu konuda mutlak surette dikkat edilmelidir. Bunu yaparken herhangi bir kişi salon içerisinde tanıdığı insanların koluna girerek orada onun fikrini değiştirecek müdahaleler karşısında bina sorumlusuna, sandık başkanına bildirilecek. Müdahale edilmediği halde seçim kuruluna olay hakkında bilgi verilmelidir. Yapacak şikayet ve itirazlar oy verme süresi bitmeden yetkili yerlere yapılmalıdır. Bu şikayet ve itirazlar tutanak haline getirilip imzalatmak zorundadır. Mükerrer ve başkasının yerine oy kullanmaya teşebbüs edenlere karşı çok uyanık olunmalıdır” diyerek dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Oy kullanan şahısların kendi isimlerinin karşısına imza atıp atmadıklarına dikkatle takip edilmesi gerektiğini hatırlatan Dayan, “Oy kullanan şahıs başkasının isminin bulunduğu yere imza atması halinde, isminin yerine imza atılan şahıs oy kullanamaz. Bu nedenle burada yapılacak olan hileleri dikkatle takip edilip itiraz hakkımızı zamanında kullanmalıyız. Bilgilendirme toplantısında son olarak müşahitlerin partinin başarılı olunması için halkla iletişimi kolaylaştırmalı, tavır ve davranışlarını partimize ve davamıza uygun bir şekilde muhafaza ederek, hiçbir şekilde istenilen propagandanın içine gidilmemeli ve kimseyle tartışma ortamına girilmemelidir” şeklinde konuşarak sağduyulu davranma uyarısında bulundu.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir