• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
Öğretmen Okullarının 166. kuruluş yıldönümü kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi konferans salonunda gerçekleşen Öğretmen Okullarının 166. Kuruluş Yıldönümü Kutlama Programına Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Maarif Müfettişleri Başkanı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı. Program saat 10.00’da saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşıyla başladı. İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini Batman İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ferit Altun yaptı.

 

Altun, konuşmasında Öğretmen Okullarının kuruluş amaçları ve faydalarına ile yetiştirdiği kaliteli öğrenci profilini anlattı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrencilerin şiir, oratoryo gösterisi, Müzik dinletisi ve folklor gösterisiyle program devam etti. Programda Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik tarafından ödülleri verdi. Programın ardından Derya Toprak resim sergisi gezildi ve verilen kokteyl ile program sona erdi.

 

Öğretmen Okullarının 166. Kuruluş Yıldönümü ile ilgili bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, “Türk Eğitim tarihinde önemli bir yeri olan öğretmenlik mesleğinin ilk ocağı sayılan Darülmuallim 16 Mart 1848 yılında Eğitim-Öğretime açılmıştır. Nitelikli ve gerçek öğretmenlere sahip olmayı temel eğitim sorunumuz olarak görmedikçe eğitimin toplumsal gelişmemize gerçek bir katkısı olacağını düşünmek hayal olur.  Geleceğe dönük büyük umutlarla kutladığımız Öğretmen Okullarının kuruluşunun 166. Yıldönümünde başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş bütün Öğretmenlerimizi saygıyla anıyor, mesleğe emek ve gönül vermiş bütün Öğretmenlerimizin ve Öğretmen adaylarımızın bu anlamlı gününü kutlarım.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir