• DOLAR 34.538
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2998.585
  • ...
"Mazlumların yanında, dik duruşumuzu muhafaza edeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi Yönetim Kurulu, üç yıl önce ilan edilen Dünya Mustazaflar Haftası  münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Mazlumun yanında durarak zalimlere karşı dik duruşlarını her zaman sürdüreceklerini vurgulayan Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi, bu vesilesiyle yapacakları etkinlikler hakkında bilgi verdi.

 

Açıklamada, 16 Eylül 1988 tarihinde Irak’ın Baas rejimi tarafından düzenlenen katliamda Halepçe kentinde kimyasal silah kullanıldığı hatırlatılarak  bu kentte dünyanın en acımasız katliamlarından birinin yapıldığına dikkat çekildi.

 

16-23 Mart tarihlerinin , üç yıl önce hukuksuz bir şekilde kapatılan Mustazaf-Der Genel Merkezi tarafından Dünya Mustazaflar Haftası olarak ilan edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada dünyanın dört bir yanında  meydana gelen mazlumiyetlerin Müslümanların dağınıklıklarından kaynaklandığı, Dünyada yapılan katliamları, vahşetleri, kıyımları kim yaparsa ve kime yapılırsa yapsın fark gözetmeden mazlumun yanında zalimin karşısında dik duruşlarını muhafaza edecekleri belirtildi.

 

Halepçe katliamına değinilen mesajda “Savunmasız mazlum Kürt halkı, Hiroşima ve Nagazaki’den sonra gerçekleştirilen en korkunç kitle imha saldırısının hedefi olmuş, çoğu kadın, çocuk ve yaşlı binlerce insan yaşamını yitirmiş, binlercesi sakat ve kalıcı hastalıklara maruz kalmıştı.

 

Halepçe Katliamı, dünyada yaşanan büyük felaketlerden olmasına rağmen dünya kamuoyu, çıkarlarından dolayı sessiz kalmayı tercih etti. Mazlum ve Mustazaf Kürt halkı bir kez daha yalnız bırakılmıştı. Aslında bu Kürtlerin yaşadığı ne ilk ve ne de son katliam olacaktı. Daha önceden de bu mazlum halk katliamlardan geçirilmiş ve hala da geçirilmektedir. Hep üvey evlat muamelesi gören Kürt halkı “ümmetin yetimleri“olmayı hak etmişler miydi? Despot rejimler tarafından talan edilen mazlum Kürt halkının azadeliği için hala o güçler tarafından reçeteler sunulmaktadır. Kürt halkını soykırımdan geçiren harici ve dahili emperyalist aktörler bu sefer ulusal bilincin gelişmesi ve batıcı çizgiyi benimseme gibi siyasi bir kadroyu yetiştirip tilki kurnazlığıyla Kürt halkını böl-parçala-yut taktiğiyle kamplara ayırıp tevhidi ölçülerden uzaklaştırarak bu sefer Kürtleri iki defa katletmek istiyorlar.” İfadelerine yer verildi.

 

Hama’da Hafız Esat tarafından 10 binlerce müslümanın katledildiğinin hatırlatıldığı mesajda Beşşar Esad tarafından da Suriye’de benzer katliamların yapıldığına dikkat çekilen açıklamada “Bu toplu katliamlarda kadın-çocuk-yaşlı demeden şu ana kadar yüz binlerce insan öldürülmüş, milyonlarcası sakat ve milyonlarcası da ülkeyi terk etme zorunda bırakıldı.

 

Ruslarla mücadele eden Çeçenistan halkının aynı şekilde kıyımlara uğradığı belirtilen mesajda, Moro, Keşmir, Cezayir, Mısır, Eritre, Bosna, Afganistan, Irak ve Gazze’de yaşanan katliamlar hatırlatılarak, bu katliamları yapanların demokrasinin havariliğini yapan ‘size demokrasi getireceğim’ diyen ABD ve yandaşı diktatörler olduğu kaydedildi.

 

AB, NATO ve İnsan Hakları Örgütleri’nin yaşananlar karşısında sessiz kalıp İsrail’e ve Amerika’nın katliamlarına ortak olduğu vurgulanan mesajda, “Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle dünyada zulme uğramış ve şehid olmuş bütün Müslümanları rahmetle yâd ediyor; mazlumların, kurtuluş reçeteleri olan Kur’an ve Sünnet’e yapışmaları ve böyle felaketlerin bir daha yaşanmamasını yüce Allah’tan niyaz ederiz.”denildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir