• DOLAR 34.2
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2885.68
  • ...
Batman`da ilk kutlu doğum yoğun katılımla yapıldı-FOTO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği Kutlu Doğum etkinliklerinin startı Batman’dan verildi. Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Batman Köy-Der, 2014 yılı Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında Batman’ın Recepler (Receba) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Köy meydanında düzenlenen etkinliğe 7`den 70`e kadın erkek çok sayıda kişi katıldı. Molla Ramazan Biçen’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik Mewlüdhanların okuduğu mevlidi şerif ile devam etti. Daha sonra sanatçılar ilahilerini seslendirdiler.

Etkinlikte Molla Enver Kılıçaslan Kürtçe bir konuşma yaptı. “Allah cennette bizi Hz. Muhammed`in (sav) bayrağı altında Havz-ı Kevser`in başında buluştursun” diyen Kılıçaslan, "Peygamber rahmet olarak gönderilmiştir. Hatta kafirler için bile rahmetti." ifadelerini kulandı.

Kılıçaslan, Kur’an-ı Kerim`e uyma hususunda ve Kürtlerin Hz. Muhammed’in (sav) dinine icabeti hususunda şöyle konuştu: "Bu Kur`an Rabbimizin kelamıdır. Peygamber (sav) bize nasihatta bulundu. Dedi ki, `Ey insanlar bu Kur`an Allah`ın yeryüzüne göndereceği son kelamdır, ben de gönderilen son peygamberim benden sonra bir peygamber gönderilmeyecek.` Bu şekilde İslam`ı tüm insanlığa tebliğ etti. İnsanlık aleminden olan Kürtler sahabeler ile hiçbir şekilde savaşmadan İslam`ı kabul ettiler. Kürtler arasında İslam`a hizmet eden çok değerli alimler ortaya çıktı. Bunlardan biri Bediüzzaman`dır. Yazdığı kitaplar birçok farklı dile çevrilmiştir. Bir diğeri Selahaddini Eyyubi`dir ki Arap tarihçileri ondan söz etmeyinceye kadar tarihte bir eksiklik hissediyorlar.” şeklinde konuştu.

Molla Enver Kılıçaslan’ın yaptığı konuşmadan sonra tekrar sanatçılar ilahilerini seslendirdiler. Molla Ramazan Biçen`in yaptığı duanın ardından hazırlanan ikramlıklar misafirlere dağıtıldı.   (Masum Günaydın - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir