• DOLAR 34.261
  • EURO 37.565
  • ALTIN 2896.22
  • ...
Avusturya`da 2. Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AVUSTURYA - Önceki yıllarda Nisan ayının gelmesiyle başlayan Kutlu Doğum heyecanı, bu yıl Mart ayında başladı. Avrupa genelinde 23 merkezde yapılacağı açıklanan Kutlu Doğum Etkinliklerin 2. Avusturya Bregenz’te düzenlendi.

Bregenz İmam Hüseyin Camii’nin Avrupa Peygamber Sevdalıları ile birlikte organize ettiği etkinlik öncesi, Hz Muhammed`i (sav) hatırlattığı için salondaki herkese kırmızı gül dağıtıldı. Saat 19.00 sularında Yüksel Sertkaya’nın sunumunu yaptığı program, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma birincisi Kosovalı Kari Celal Kaloşi okuduğu Kur’an’ı Kerim ile başladı.

Salondakilere Kur’an ziyafeti sunan Hafız Celal Kaloşi’nin ardından sahneye davet edilen İmam Hüseyin Camii Başkanı Osman Öztürk, etkinliğe teşriflerinden ötürü herkese teşekkür etti. Vahdet İlahi Grubunun Muhammed`i (sav) konu alan ilahilerinin ardından Ali Zengin Türkçe, Samet Okutan ise Kürtçe mevlid okudu. Mevlid okunduğu sırada salondaki herkesin ellerindeki güllerle mevlidhanlara eşlik ettiikleri görüldü.

Mevlid sonrası İmam Hüseyin kız ilahi grubu sahneye çıkarak hazırladığı ilahiyi seslendirdi. Daha sonra etkinliğe misafir konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Sait Şahin sahneye davet edildi.

Sözlerine bir hissiyatını dile getirerek başlayan Şahin, “Bu gece benim için önemli bir gece. Zira Avrupa’da Hz. Muhammed`in (sav) anıldığı bir gecede, burada yaşayan kardeşlerimle bir aradayım. Rabbim sayılarınızı artırsın.” şeklinde hissiyatını dile getirdi.

“Kutlu Doğum insanlık tarihinin en önemli olayıdır”
Muhammed`in (sav) Kutlu viladetlerinin insanlık tarihinin en önemli olayı olduğunu aktararak konuşmasını sürdüren Şahin, Kutlu Doğum programlarının Mart’ta başlayıp Mayıs’a kadar sürmesine değinerek, “Bizler tarih olarak belki o güne takabül etmese de, Peygamber Sevdalıları olarak Türkiye’de Peygamberin (as.) viladetini kutlamayı miladi olarak 20 Nisan’dan bir haftaya yayıp, sonra Nisan’ın tümüne yaydık. Nisan ayı yetmediği için kutlamaları Mart ayına çektik, o da yetmediği için bir kısım kutlamaları Mayıs ayına taşırıp, Peygamberin (as) doğumu etrafında köy köy, belde belde, ilçe ilçe, şehir şehir Müslüman halka O’nun (sav) hayatını, ahlakını ve davetini anlattık. Allah (cc) bu fırsatı bize verdiği için hamd ediyoruz. Elhamdulillah görüyoruz ki; Allah (cc) bu nimeti Avrupa’daki kardeşlerimize de vermiş.” diye konuştu.

“İyiliklerin çoğalması için mücadele vermeliyiz”
Konuşmasının önemli bir bölümünü Avrupa’da yaşayan Müslümanların içinde yaşadıkları topluma karşı olan sorumluluklarına ayıran Şahin, “Değerli kardeşler; Allah’u teala bizleri yaşadığımız toplumdan sorumlu tutuyor. Bu toplumların cehaleti, sapkınlığı, içine girdikleri günah bataklığından bizler sorumluyuz. Kısacası yaşadığımız toplumların kötülükleri bizden sorulacak. Bizler iyiliği emreden, kötülükten alıkoyan bir topluluk olmalıyız. İyiliklerin çoğalması için mücadele vermeliyiz. Eğer pasif davranırsak kötülüğün çoğalacağını unutmamalıyız” diyerek salondakilere sorumluluklarını hatırlattı. Şahin konuşmasını yaptığı dua ile tamamladı.

Sık sık salavatların okunduğu etkinlik, İmam Hüseyin Camii’nde Kur’an eğitimi alan öğrencilere verilen diplomanın ardından kari Celal Kaloşi’nin verdiği ikinci Kur’an ziyafetiyle sona erdi. (Sadık Tufan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir