• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Muhtar adayından umre vaadi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - 30 Mart yerel seçimler yaklaşıyor. Semenlerden oy alma çabası içerisine giren adayalar oy alabilmek için çeşitli yöntemler deniyor. Seçmenin oyunu almak isteyen bazı muhtar adayları çok cazip vaatlerle ortaya çıkıyor. Muş’un Donatım (Tirkevan) köyü Muhtar adayı Halis Bali ise, seçimleri kazanması halinde 5 yılda 10 kişiyi umreye götürme vaadinde bulundu.

Verdiği sözü yerine getireceğini iddia eden Halis Bali, “Ben Donatım Köyü Muhtar adayıyım. Biz de bir genç olarak halkımızın hizmetinde olmak istiyoruz. Köy halkımızın yönetim hakkını gençlere de vermesini istiyoruz. Gerçi şu anki muhtarımız da genç ama ben bu işin üstesinden gelmeye çalışacağım. Benim muhtar olmak istememin sebebi atanmışların değil seçilmişlerin iş başına gelmesini istememdendir. Çünkü hizmet yapacak olan kişiler atanmışlar değil seçilmişlerdir ve şimdi söz bizde diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muhtar olacağı takdirde seçmenlerden 10 kişiyi umreye götüreceğini iddia eden Bali, “Benim güzel bir vaadim var. Muhtar olmam durumunda 5 yılda 10 kişiyi umreye götürmeyi düşünüyorum. Umreye götüreceğim kişileri genç ihtiyar kadın erkek gözetmeksizin götürmeye çalışacağız. Seçim çalışmalarımı yaptığımda bu vaatlerimi söylüyorum. Artık seçmen bunu düşünsün ve kararlarını kendileri versinler. Umarım kazanırız.” şeklinde konuştu.

Umreye götüreceği kişilerde bazı şartların da olması gerektiğini, ifade eden Bali, “Umreye götüreceğim kişileri seçeceğim zaman bunların öncelikle hacca gitmemiş kişilerden olmaları gerekir. Bir de bütçesi hacca gidemeyecek kadar düşük olacak. Bu durumdaki kişileri hacca götürmeyi düşünüyorum. Hac masraflarını ise muhtarlıktan alacağım ücrete hiç karışmadan, umre zamanı geldiğinde, umreye götüreceğimiz kişileri seçip o paralarla götüreceğiz.” dedi.

Umre sözünün oy oranında yüzde 20 artış yaptığını söyleyen Bali, “Umarım bu sözümüzü en iyi bir şekilde yerine getiririz. Bunu yapmadığım takdirde ihtiyar heyetime danışarak istifamı vereceğim.” diye konuştu.

(M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir