• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Arınç: `Diyarbakır`da tarafgirlik hakim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, AK Partiden yeniden aday gösterilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin 2014-2019 yıllarına ait projelerinin açıklandığı toplantıya katıldı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Arınç, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Diyarbakır temaslarına ilişkin, “Orada hizmet belediyeciliği yok. Halk düşünülmüyor oralarda” değerlendirmesinde bulundu.

Arınç, “Çokça dolaştığım yerlerin bir kısmında bu yapılan hizmetlerin yüzde biri bile yok. Diyarbakır`da, Bismil`de, o bölgelerin pek çoğunda binde biri bile yok. Orada hizmet belediyeciliği yok çünkü. Orada ideolojik kamplaşma, tarafgirlik, şiddet, baskı, devlet veya belediye kaynaklarının belli yerlere aktarılması var. Halk düşünülmüyor oralarda. Böyle bir sunumu o bölgenin bir ilinde yapsanız insanlar, `Uzaydan mı geldi bunlar? Bunlar nasıl şeyler` diye hayret eder. Bir kısmında beceriksizlikten yapılmıyor, bir kısmında bu kadar geniş bir vizyon yok. Meseleye çok lokal, yerel bakıyorlar.” dedi.

“İşinizin delisi olacaksınız!”
Eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan’ın kendisine sürekli ‘İşin delisi olacaksınız’ sözlerini anımsatan Arınç, şöyle devam etti: “İşin delisi olursanız, yani 24 saat bu işleri düşünürseniz, bununla yatıp kalkarsanız ve onu kendi evladınız gibi büyütüp yetiştirmek üzere hazırlarsanız ve kendinizi o işle özdeş hale getirirseniz başarılı olursunuz. Siyasette de iş hayatında da esnaf odalarında da bu, böyledir. İşinizi severseniz, onunla yatıp kalkarsanız başarılı olursunuz. Yoksa ucundan tutmaya kalkarsanız, resmi devlet memuru hüviyetiyle meseleye bakarsanız, yani mesai kavramı içinde olaylarla bütünleşirseniz bu kadar netice alamaz, bu kadar verimli olamazsınız.”

“Marka şehirleri meydana getirmeliyiz”
Belediye Başkanlığına talip olan adayların orijinal projeler getirmesi gerektiğini belirten Arınç, “Şimdi bir aday çıkar da `Ben yapılmış olan şu şeyi kapatacağım` derse veya `Yapılmış olan şu şeyi yıkacağım. Şurası bu maksatla yapıldı ama ben onu şu maksada çevireceğim` derse bir iş yapmış olmaz ki. Bunlar söylenecek şey mi Allah aşkına? Bundan daha güzelini söylemeniz lazım. `Bu azdır, ben daha çoğunu yapacağım` demeniz lazım. `Bu 10 kişiye faydalı oldu, ben 100 kişiye faydalı olacak bir iş yapacağım. Benim önceliğim şu` diyeceksiniz. Öncelikler de burada, umumu ilgilendiren işler de burada. Bu işlere karşı `Ben de aday oldum, bana da oy verin` demek gerçekten çok zor. O yüzden biz böyle olmalıyız. Marka haline gelmeli, marka şehirleri meydana getirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

(Veysi Siyah - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir