• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Yapıcıoğlu, `Bizler, Enbiya`ların yolunu sürdüreceğiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Hür Dava Partisi seçim otobüsünün öğleden sonraki durağı Cizre oldu. Miting için büyük bir konvoy eşliğinde Cizre’ye giriş yapan HÜDA PAR heyeti, yüzlerce kişi tarafından tekbirlerle karşılandı.  HÜDA PAR konvoyu Şırnak mitingi dönüşünde BDP’lilerin kışkırttığı bazı çocukların taşlı saldırılarına maruz kaldı. Seçim otobüsünün camı atılan taşlardan dolayı kırıldı.

Tüm mitinglerde olduğu gibi bu mitingde de program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından toplanan halka seslenen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Türkçe ve Kürtçe konuşma yaptı.

 Cizre’de yapılan mitingde Şırnak dönüşü BDP’li çocuk ve gençlerin HÜDA PAR konvoyuna yaptığı taşlı saldırılar üstünde duran Yapıcıoğlu, “Tüm enbiyalar insanların kurtuluşu için çalıştı. Bizler de onların davalarını sürdüreceğiz. Çocuklarımızı kullandılar ve bizleri taşlattılar. O arada aklımıza Taif geldi. Taif’te taşlanan Peygamber (s.a.v) geldi. Bizler de Peygamberin dediği gibi onlara da hidayet dileyeceğiz. Ey Allah’ım onlara doğru yolu göster ve hidayet nasip et. Enbiyaların başına gelen zulümler bizlerin de başına geldi. Öldürüldük, eziyet gördük ve cezaevlerine atıldık” dedi.

 “Çocuklarımızın kalbine kin ve nefret ekiyorlar”
“Bediüzzaman’ın dediği gibi, Cennet ucuz değil cehennem de lüzumsuz değil” diyen Yapıcıoğlu, “Bazıları bu millet için yola çıktığını ve bu milletin hizmetkârı olduğunu iddia etti. Ama gerçekte ise tamamen halkının düşmanı ve geleceğini karartan bir sistem yürüttüler. Hz. Nuh, Melaye Ceziri, Şeyh Seyda, Seyyid Kadri ve Şehid Şeyh Zeki’nin diyarı böyle olmamalı. Bizler Nebilerin yolunun sürdürücüleri olarak halkı kula kulluktan kurtarıp Hakka kul olmaları için çalışacağız. İnşallah bizler, kimsenin halkın malını çalmasına izin vermeyecek ve halkımızın malını halkımıza vereceğiz. Bugün bize taş atanlara yarın, ‘yanımıza gelin yanımızda size de yer var’ diyeceğiz. Bu çocukların kalplerine koyulan kin ve düşmanlık nedir. Aklımız bu işi kaldırmıyor. Rabbimiz çocuklarımızın kalbine kin ve düşmanlığı ekenlere fırsat vermesin İnşallah” diye ifade etti. Yapıcıoğlu, gittiği her yerde adet haline getirdiği gibi bu programdan sonra da konuşmasını duayla sonlandırdı.

 HÜDA PAR Cizre Belediye Başkan Adayı Ferhan Dündar ise yaptığı konuşmada, “Bizler Hz. Yusuf misali halkımızın maneviyatını kurtarmak için çalışıyoruz. Her tarafta tahribat var. Dinimize saldırılar var. Bizler halkımızın hizmetine talibiz. Biz ganimet peşinde değiliz. Halkımıza efendilik yapmayacağız. Biz rızayı ilahiyi elde etmek için bu yola girdik. Bizim için en büyük nimet İman ve İslam nimetidir. Bizler, Hz. Ömer’in yönetim şeklini kendimize şiar edindik” diye konuştu.

 “Bizler halkımıza asla ihanet etmeyeceğiz”
“İslamiyet öncesi halklar sapkındı, kız çocuklarını gömüyor ve zayıfları eziyordu” ifadelerine yer veren Dündar, “Daha sonra bizler Allah’a teslim olduk ve Müslüman olduk. Allah da bizi şereflendirdi. Bizler İslam’ın kıymetini bilir ve İslam’ın geleceği için çalışırsak, Allah da geçmişimizi ve geleceğimizi düze çıkarır. Bizler İslam için, Allah rızası için bu yola girdik. Maddi ve manevi tüm imkânlarımızı halkımızı zorbalıktan ve küfürden kurtarmak için kullanacağız. Bizler söz veriyoruz ki hizmet edecek ve halkımıza ihanet etmeyeceğiz. Ne malınızı yiyeceğiz ne de kimseye yedireceğiz. Allah bu yolda bizlere yardım etsin ve çalışmalarımızı başarıya ulaştırsın İnşallah” ifadelerini kaydetti.

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir