• DOLAR 34.292
  • EURO 37.522
  • ALTIN 2927.227
  • ...
Şırnaklılar HÜDA PAR`ı selamladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Hür Dava Partisi’nin (HÜDA PAR) bugünkü miting durağı Şırnak’tı. Yediden yetmişe yüzlerce Şırnaklı ellerinde parti bayrakları ile HÜDA PAR’ın mitinginde bir araya geldi. Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, Şırnak Belediye Başkan Adayı Halit Tatar ve parti üyelerinin katıldığı miting halkın yoğun katılımı ile yapıldı.

 Miting alanında toplanan kalabalığa hitap eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya  Yapıcıoğlu, davalarının Şeyh Said ve Melaye Cezerî’nin davası olduğunu belirterek, bu halkı kula kulluk etmekten kurtarıp Allah’a kul olmaları için çalışacaklarını ifade etti.

 Program Ömer Anık Hoca okuduğu Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı.

Davalarının Hz. Adem’den, bu yana başlayıp Hz. Nuh’tan itibaren de devam eden bir dava olduğunu belirten HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Bu dava bugünlerde de devam ediyor. Bu dava Şeyh Said ve Melaye Cezeri’nin davasıdır. Davamız insanların özgürlüğüdür. Davamız İnsanların kulluğundan kurtarmak ve Allah’ın kulu yapmak içindir. Yolumuz uzundur. Yaklaşık 90 yıl önce Şeyh Said’i astıklarında bu davanın bittiğini sandılar. Ama bu dava Şeyh Said’in torunlarının meydanlardaki duruşuyla bitmediğini, devam ettiğini gösteriyor. Bu dava sürecek ve bu bayrak yükselecek. Bu dava eninde sonunda insanları özgürleştirecek. Çünkü biz iman ettik ki ‘Allah mustazafları yeryüzüne varis kılacak.’ Bu Allah’ın muradı ve vaadidir. Allahın vaadi haktır O’vaadindden asla dönmez” diye ifade etti.

 “Hizmet etmek isteyenleri katlettiler cezaevlerine attılar”
Kendilerine yıllarca‘Gidin camilerde namaz kılın, kurban derilerinizi de THY’ye verin ama dini sosyal hayata taşımayın. Ticarete hele de siyasete hiç karışmayın’ denildiği hatırlatması yapan Yapıcıoğlu, “Ben bu insanlar hizmet etmek istiyorum diyenleri katlettiler, cezaevlerine tıktılar. Ama bizler artık yeter diyoruz. Bu millet artık kendini yönetecek ve sesini yükselterek ‘Müslüman’ız ve Müslüman’ca yönetilmek istiyoruz‘diyecek. Müslüman mahallesinde salyangoz satanlara sesleniyorum. Tasınızı tarağınızı toplayın, gidin. Bu millet sizin malınızı da sizleri de istemiyor artık” ifadelerine yer verdi.

 “Hz. Nuh’tan bu yana Kürdistan’da yaşayan Kürtlere neden dil hakkı verilmiyor”
Başbakan’ın Almanya da yaşayan Türklere anadilde özgürlük istediğini ifade eden, Yapıcıoğlu, “Almanya’daki Türklere dilini konuşmak hak oluyor da Hz. Nuh’tan bu yana burada yaşayan Kürt millete neden dillerin konuşmak hak olmuyor. Sloganımızda da dediğimiz gibi bizlerin önceliği‘İnanç kimlik ve hizmettir. Biz size hizmet etmeyi hakka hizmet biliriz. 30 Mart’ta oy pusulasında birinci sırada olan partiye oylarınızı verin ve inşallah seçim sonunda da birinci parti olacağız. Rabbim gayret ve cehdinizi arttırsın ve bundan öncekileri de bundan sonrakileri de kendi rızası için kabul etsin inşallah. Üstad Bediüzaman ‘menfaate dayalı siyaset canavarlıktır’ diyor. Şimdiki siyaset ve siyasetçiler bunu gösteriyor. Şimdikilerin yaptığı canavarca siyasete kurtulmak için memleketi satacağını bilseniz ve size milyonlar vaat etseler de sizler bu memleketi o cüzi paraya satmayın. Sizin mahalleyi cennete çevirseler de memleketi cehenneme çeviren insanlara oylarınızı vermeyin. Uyuşturucu ve esrar yaşı ilkokul seviyesine düşmüş. Bu ateş bir gün sizi de yakabilir Allah muhafaza. Meydanlarda konuşanların bu konuya dikkat çektiklerini ve geleceğiniz olan çocukları kurtaracağız dediler mi? Ama sizler bu çocuklarınızı kurtaracak hür kadroları tanıyın ve oylarınızı onlara verin. Sizler 30 Mart’ta sadece belediye başkanınızı değil aynı zamanda çocuklarınızın ve memleketin geleceğini de seçecekseniz..Kardeşlerimdenricam sandık başına gidin ve en hayırlı insanı seçin destekleyin” diye belirtti

 Şırnak Belediye Başkan Adayı Halit Tatar ise konuşmasında, ekmeğini suyunu içtiği bu şehre hizmet etmenin kendisi için bir vefa borcu olduğunu dile getirdi.

 “Şırnak’ın hizmetle, inançlı kadrolarla tanışma vakti gelmiştir” diyen Tatar, “Dürüst siyaset gerçek adalet sloganımızın ardından ‘Dürüst belediyecilik gerçek hizmet’ şiarıyla layık olduğunuz en güzel hizmeti sunmak için yola çıktık. HÜDA PAR belediyeciliğinde yapacağımız hizmetlerle örnek bir belediyecilik hizmeti sunacağız. Bugüne kadar halkımızın muhtaçlarına yetimlerine sahip çıktığımız gibi yönetime geldiğimizde belediyelere de sahip çıkacak ve belediyeleri yetim malı gibi koruyacağız” diye konuştu.

 “Rüşvet ve tehditlere taviz vermeyeceğiz”
Can, mal, din, camilerimize, Kur’an kurslarımıza yetim, dul ve muhtaç ailelere sahip çıkacağız diye konuşan Tatar, “Uyuşturucu ve hırsızlık bataklığına bulaşan gençliğimize, taş atan çocuk yaştaki evlatlarımıza sahip çıkacağız. Özellikle eğitime, işsizliğe ve istihdama yönelik projeler geliştirerek halkla STK ve kamu kurumlarıyla koordineli çalışarak halkımıza hizmet edeceğiz” dedi.

(Osman Öksüz- Zeki Aras- İlyas Yavuz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir