• DOLAR 34.265
  • EURO 37.564
  • ALTIN 2896.099
  • ...
Diyarbakır belediyesi tüm mesaisini BDP`ye ayırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Seçim süreci öncesi Diyarbakırlıların yaşadıkları birçok sıkıntı ve taleplerine karşılık vermeyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi seçim sürecinde tüm mesaisini BDP’ye ayırdı.

Üzerine ‘Resmi Hizmete Mahsustur’ yazılı araçları personelleriyle beraber BDP’nin seçim çalışmaları kapsamında seferber eden belediyenin bu tavrı halkın tepkisine neden oluyor. 

“Daha önce defalarca kendilerine gittiğimiz halde kapımızın önünde ki kaldırımı yapmadılar”, diyerek belediyenin vurdumduymaz tavrına tepki gösteren YETİM DER yetkililerinden Tarık Ateş, belediyeden defalarca talep etmelerine rağmen kapılarının önünde harabeye dönmüş olan kaldırımı imar etmediklerini söyledi.

Belediye asıl yapması gereken işi bırakmış bayrak flama asıyor

Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi Karanfil 7. Cadde Berat Apartmanı civarında kaldırımların yapılması için aylar önce belediyeye  bir dilekçe ile başvurduklarını ifade eden Ateş,  “Kendilerine açık adres veriyoruz. Bizlere daha öncede gelip yapacaklarını söylemişlerdi. Ancak aylar geçmesine rağmen gelip yapmış değiller. Ama aynı belediye asıl yapması gereken işi bırakıp şehrin her tarafında tüm araçlarını BDP seçim çalışması kapsamında bayrak asmaya, flama asmaya tahsis edebiliyor. Belediye halka hizmet için mi var? Yoksa siyasi partilerin işlerini yapmak için mi? Bunu anlamadık. “ diyerek tepki gösterdi. 

“Bir yıldır, bu sıkıntıyı yaşıyoruz”

Daha önce belediyeye başvurarak dilekçe verdiklerini ve bu dilekçelerine herhangi bir cevap alamadıklarını ifade eden Ateş, “Belediyeye çeşitli yollar ile başvurduk. Hatta bizzat gidip görüşen arkadaşlarımız da oldu. Kimse gelmeyince bizzat kendim dilekçe yazıp gönderdim. Fakat ne dilekçemize cevap geldi ne de buradaki sorunla alakalı bir işlem yapıldı. Maalesef yaklaşık bir yıldır, bu sıkıntıyı yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

“Bizlere hizmet etsin bekliyoruz”

Belediyenin bu tavrının halkı aldatmaya yönelik bir tavır olduğunu ve bu halkın belediyeden hizmet beklediğini ifade eden Ateş, “Belediye tüm imkânlarıyla herhangi bir siyasi partinin seçim propagandası yapsın diye onlara oy vermiyoruz. Belediyenin bizlere hizmet etmesini bekliyoruz. Bu bizim en doğal hakkımız. Defalarca söylememize rağmen eğer belediye bir yılı aşkın bir süredir yapılaması gereken bir hizmeti icra edemiyorsa bunun kime hizmet olduğunu ve belediyenin kime hizmet ettiğini halkımızın takdirine bırakıyoruz.” diyerek tepkilerini dile getirdi. (Ali Gültekin – İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir