• DOLAR 34.194
  • EURO 37.482
  • ALTIN 2886.593
  • ...
`Etnik kimlik üzerine siyaset yapmayın!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Ceylanpınar İlçe Başkan Adayı Metin Demir, etnik kimlik üzere siyaset yapan partilere uyarıda bulunarak bu siyaset anlayışının doğru olmadığını söyledi.

“Etnik kimlik siyaseti halkımız için büyük bir zulümdür”

HÜDA PAR olarak etnik kimlik gözetmeden tüm vatandaşlara gittiklerini ifade eden Demir, “Biz aynı coğrafyada yaşıyoruz. Aynı sokakları, aynı mahalleyi, aynı camiyi paylaşıyoruz. Seçim öncesinde Arap, Zaza, Kürt kardeşlerimle hiçbir sorunumuz olmadığı gibi bu seçim arifesinde de hiçbir sorunumuz yok. Bazı partiler bilinçli olarak etnik kimlik üzerinden siyaset yapıyor, bu halkımız için büyük bir zulümdür. Çünkü seçimden sonra da halkımız yine beraber yaşayacak aynı sokağı, mahalleyi, camiyi paylaşacak.” ifadelerini kullandı.   

“Ziyaretlerimizde kardeşliğe vurgu yapıyoruz”

HÜDA PAR’la diğer partiler arasında büyük fark olduğunu kaydeden Demir, “Ceylanpınar’da diğer siyasi partilerin yaptığı gibi ‘Gelin bize oy verin’ demiyoruz. Biz insanların gönlüne, akıllarına hitap ediyoruz.  Her gün onlarca aileyi ziyaret ediyoruz, kadın ve gençlik kollarımız ev ev dolaşarak davamızı anlatıyor. Aile ziyaretlerinde bulunuyoruz hayır dualarını talep ediyoruz, endişelerimizi söylüyoruz, kardeşliğe vurgu yapıyoruz. Biz gittikten sonra ziyaret ettiğimiz kişilerin kendi aralarında konuştuklarını duyuyoruz. ‘Bunlar oy istemediler, toplu katılım istemediler’ diyerek şaşkınlıklarını dile getiriyorlar.”dedi. 

Partilerinin İslamı referans alan bir oluşum olduğunun altını çizen Demir, “İslam’ın siyasete müdahale etmemesi mümkün mü?  Peygamberler devletin en üs yerlerini kontrollerine alarak insanları vahiyle eğitmişlerdir. Hz Yusuf (a.s) Mısır’da yönetime kademeli bir şekilde gelmiştir.  Bizim gençlerimiz, geleceğimiz söz konusuysa, barış ve kardeşlik söz konusuysa siyasette dindarlar olmayacak da kim olacak? Ancak vicdan sahibi yöneticiler, adaleti getirir.”şeklinde konuştu. (Mustafa Kaynak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir