• DOLAR 34.265
  • EURO 37.564
  • ALTIN 2896.099
  • ...
YYÜ protestosu: 1 polis yaralı, 26 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi`nde(YYÜ) okuyan bir kız öğrencinin minibüs şoförleri tarafından taciz edildiği iddiası, kampüs alanında olayların çıkmasına neden oldu. Yurtlarda kalan bir grup öğrenci rektörlük binası yürüyüp, camları kırınca polis müdahale etti. Çıkan olaylarda 26 öğrenci gözaltına alınırken, 1 polis memuru da yaralandı. 

YYÜ`deki olaylar, gece geç saatlere kadar devam etti. YYÜ kampüs alanın içerisinde bulunan yurtlarda kalan bir grup öğrenci, kız arkadaşlarının bazı minibüs şoförleri tarafından taciz edildiği iddiası üzerine yurt binalarının bulunduğu alanda toplanarak, rektörlük binasına doğru yürüyüşe geçti. 

Rektörlük binasını taş yağmuruna tutan yüzleri maskeli bir grup öğrenciye polis müdahale etti. 

Yaşanan gerginlik sırasında rektörlük binasının birçok camı kırılırken, çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri 26 öğrenciyi gözaltına aldı. Rektörlük binası önündeki eylemci öğrenciler basınçlı su ile dağıttı. Bu olaylar sırasında bir polis memuru da atılan taşlar sonucu yaralandı. 

Öğrenciler, polisin basınçlı suyla müdahale etmesi sırasında da çevrede bulunan diğer binaları da taş yağmuruna tuttu. Geç saatlere kadar süren olaylar, öğrencilerin yurt binalarına girmeleriyle sona erdi.

YYÜ Rektörü: “Güvenlikçileri taşla yaralayanlar benim çocuklarım değil”

Öte yandan Twitter üzerinden olayla ilgili kısa bir açıklama yapan YYÜ Rektörü Prof  Dr. Peyami Battal ise Öğrencilerinin Yüzü maskeli olan ve niyeti belli olmayan birileriyle asla ayni karede yer almaması gerektiğini belirterek, “Bu üniversite, bu rektörlük hepimizin. Ama yüzü maskeli, projektörlere müdahale eden, güvenlikçileri taşla yaralayanlar benim çocuklarım değil. Sağduyulu ve olay yerinde olup itidal çağrısı yapan bütün öğrencilerime teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi. 

Ayrıca telefon numarasını da Twitter üzerinden paylaşan Rektör Battal öğrencilerin kendisine ulaşmasını istedi.

(Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir