• DOLAR 34.297
  • EURO 37.546
  • ALTIN 2913.853
  • ...
`Paralel yapının darbe girişimi bertaraf edildi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN –AK Parti MKYK Üyesi Nebati başkanlığındaki 30 kişilik heyet, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Vejdi Kahraman’a destek vermek için Mardin’e geldiler. 

Aralarında eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in de bulunduğu 22 milletvekili, 1 Ak Parti MKYK üyesi, 6 genel merkez kadın kolları MKYK üyesi ile 1 gençlik kolları MKYK üyesinden oluşan heyet, saat: 10.00’da basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. 

Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan AK Parti Mardin İl Başkanı İbrahim Fide, 10 ilçede karanfil dağıtımı, esnaf ziyareti ve ev ziyaretlerinin olacağını söyledi. 

Seçim çalışmalarında bulunmak üzere Mardin’e geldiklerini belirten AK Parti MKYK Üyesi Nureddin Nebati, “Bugün gün boyu Mardin ve ilçelerinde ev ev, kapı kapı dolacağız ve günümüzü bitirip döneceğiz. Gezi olaylarıyla Türkiye’yi karıştırmak isteyen amaçlarına ulaşamayınca 17 Aralık ve sonrasında Başbakanımız başta olmak üzere hükümetimizi, partimizi hedef olan adeta bir darbe girişimine başladılar. Ama elhamdülillah ‘Paralel yapının’ ortaya koymuş olduğu darbe girişimi bugün itibariyle bertaraf edilmiştir diye düşünüyoruz.” dedi.  

Çözüm sürecine de değinen Nebati, “Bu bölgenin insanı, çözüm sürecinin ne demek olduğunu yakinen hissediyorlar ve yaşıyorlar. 15 ay önce bu süreç başladığında birileri buna inanmıyordu, hatta birileri bu sürecin baltalanması için her türlü tefrikaya giriştiler. Bugün Mardin başta olmak üzere Türkiye`nin her tarafında barış sürecini, çözüm sürecini destekleyen, dua eden milyonlarca insan var.” diye konuştu. 

Nebati konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün Türkiye`nin birçok yerinde 15 yaşındaki zavallı çocukların katledilmesinden medet umanlar, ölümlerden, kandan gözyaşlarından medet umanlar var. Türkiye`nin birçok yerinde provokatif hareketlerle ülkeyi karıştırmaya çalışıyorlar. Ama bu kışkırtıcı hareket sayın başbakanımıza ve ekibine gösterilmiş olan destekle bertaraf edilecektik, ediliyor. Mardin halkından özellikle isteğimiz bu süreç içerisinde her türlü provokatif eyleme karşı durmalarıdır.” 

Bazı grupların seçimlerde sosyal medya üzerinden bir takım oyunlar oynamak için hazırlıklarını yaptıklarını ileri süren Nebati, "Sosyal medyada oynanan bir takım oyunlar var. Hazırlıklarını yapıyorlar. Bir takım oyunlar ile seçmenin kafasını karıştırmayı ve seçmenin iradesinin tecelli ettiği zamanda bu tecellinin yanlış tecelli ettiğine ilişkin hazırlıkları yapanlar var. Bunları biliyoruz. Bunlara en sert cevabı seçmen verecektir.” ifadeleri kullandı. 

Nebati son olarak, “Bugün arkadaşlarımızın tamamı 10 ilçemizde, belde ve köylerimizde esnafı tek tek ziyaret etmeye gayret edecekler. Ev sohbetlerinde bulunacaklar." diye konuştu. 

Açıklamanın ardından milletvekilleri, seçim çalışması yürütmek için ilçelere dağıldılar. (M Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir