• DOLAR 34.284
  • EURO 37.509
  • ALTIN 2917.245
  • ...
`Ümmet en hüzünlü gününü Halepçe`de yaşadı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN -  Halepçe katliamı yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yapan Batman Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (Bey-Der) geçmişten günümüze diktatörlerin mazlum halklara yaptığı zulüm ve katliamları kınadı. 

Bey-Der Yönetim Kurulu Başkanı Zeki İslamoğlu yapılan açıklamada, “26 yıl önce bugün, Irak diktatörü Saddam Hüseyin’in Kürt ayaklanmasını bastırmak için başlattığı Enfal adı verilen harekât kapsamında İran sınırına yakın Halepçe kasabasına Irak savaş uçaklarından kimyasal silah atıldı.

Ümmetimiz tarihin en hüzünlü günlerinden birini Halepçe yaşandı. Mazlum Kürtler üzerine atılan zehirli fosfor bombalarının etkisiyle kadın, çocuk, yaşlı denilmeden 5 binden fazla insanın katledilmesine şahit oldu dünya. Bu zalimlerin yaptıkları ilk katliam değildi. Ama beklide en acı olanıdır Halepçe.”denildi. 

Zalim diktatörler tarafından dün Halepçe’de yaşatılan zulümlerin bugün dünyanın her tarafında mazlum insanlara yapıldığını ifade eden İslamoğlu, “Mısır’da, Suriye’de, Arakan’da ve daha birçok ümmet coğrafyasında zulümlerin ardı arkası kesilmemiş insanlar sindirilmek için her türlü baskı ve zulümler yapılmaya devam edilmiştir. Daha iki gün önce gece yarısı Gazze’ye bir ton ağırlığında bombalar atılarak İnsanlık suçu işlenmeye devam edilmiştir.”dedi. 

Tarih boyunca yapılan tüm zulümleri lanetlediklerini belirten İslamoğlu, “Halepçe Katliamının bu anlamlı yıldönümü vesileyle geçmişte ve günümüzde diktatörlerin mazlum halklara acımasızca yaptıkları zulümleri kınıyor ve hala sürdürülen bu vahşetin bir an önce son bulması için de Allah a dua ediyoruz.”dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir