• DOLAR 34.289
  • EURO 37.547
  • ALTIN 2919.468
  • ...
ABD`nin Ortadoğu`daki İleri Karakolu Olmayacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Saadet Partisi Van İl Başkanı M. Necip Yavuzer yaptığı basın açıklamasında gündemi değerlendirdi. Yıllardır oynan oyunların devam ettirildiğini ifade eden Yavuzer, Ortadoğu olarak adlandırılan İslam topraklarında yeni düzenler kurma peşinde olan emperyalist güçlerin önceden planladıkları oyunlarını yürürlüğe koyduklarını söyledi.

Hükümetin Libya politikasını da eleştiren Yavuzer, Bir ay önce NATO ile Libya`ya müdahale edileceği söz konusu edildiğinde şiddetle karşı çıkan Başbakan Erdoğan`ın 19 Mart`ta yapılan hava bombardımanı için ağız değiştirerek , "Bu hava harekatı Libya`yı Libyalılara teslim etmek için yapılmıştır" demesinin dış güçlerin kendisini nasıl yönlendirdiklerini gösterdiğini kaydetti.

Yıllardır Eğitim Sisteminde Gerekli Alt Yapı Oluşturulamadı
Dışarıdan İngilizce öğretmeni getirilmesine de değinen Yavuzer, "Dışarıdan getirilmesi düşünülen 40 bin İngilizce öğretmenin hangi düşünce ile getirileceği akıllara durguluk veriyor. Yıllardır eğitim sisteminde gerekli alt yapıyı oluşturmayan ve ihtiyaç olmasına rağmen kadro verilmeyen öğretmen adaylarının yüksek sayısına rağmen sağlıksız bir eğitim politikası neticesinde eğitim ve öğretimi ücretli öğretmenlik gibi ucuz bir proje ile geçiştiren AKP iktidarı, hangi geçerli sebeple 40 bin İngilizce öğretmeni ithal edecek acaba?" diye sordu.

Bu Öğretmenlerin Asıl Vazifeleri Misyonerliktir
1950 ile 1960`lı yıllarda da böylesi bir projenin uygulandığını ancak getirilen öğretmenlerin misyonerlik yaparak halkı bölmeye çalıştığını savunan Yavuzer, "Bu 40 bin öğretmenin getirilmesi de ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunların bir parçasıdır. Çünkü bu öğretmenlerin asıl vazifeleri misyonerliktir ve bu konuda çalışmalar yaparak raporlar halinde kendilerini gönderenlere sunacaklardır. Getirilmesi düşünülen bu 40 bin İngilizce öğretmenin yapacağı tahribatı göz önünde bulundurarak halkımızın bu konuda duyarlılık göstereceğine inanıyoruz" dedi.

Fikret Özkan - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir