• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Halepçe katliamı tarihin kara bir sayfasıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından ilan edilen, 16-23 Mart tarihleri arasında yapılan "Dünya Mustazaflar Haftası" etkinlikleri içinde yer alan ve 16 Mart 1988`de işlenen Halepçe katliamı nedeniyle HÜR-DER Batman Şubesinden açıklama geldi.

İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği HÜR-DER Batman Şubesi Başkanı Faysal Yaman tarafından yapılan açıklamada, “İslam coğrafyasının mazlum evladı olan Kürtler,  zalim ve emperyalist güçler tarafından tarih boyunca birçok kez zulme uğramış ve katledilmişlerdir. Yakın zamanda gerçekleştirilen bu katliamların en büyüğü Halepçe katliamıdır.” Dedi. 

“Halepçe katliamı tarihe kara bir sayfa olarak geçti”

Dünya Emperyalist güçlerinin desteği ve işbirlikçi kukla rejimler tarafından gerçekleştirilen Halepçe Katliamı’nın, Atom bombası ile bombalanan Hiroşima ve Nagazaki den sonra tarihe kara bir sayfa olarak geçen bir Kürt katliamı olduğuna dikkat çeken Yaman, “Amerikan Emperyalizmine karşı İran’da gerçekleşen İslam inkılâbından sonra İran halkının cezalandırılması amacı ile Emperyalist Rus yanlısı Baasçı Saddam Hüseyin rejimi,  İslam inkılâbına savaş açmış, bu savaş esnasında arada kalan Halepçe Kürtleri kimyasal bombalarla katledilmişlerdir. Kadın erkek, çocuk yaşlı, genç ihtiyar, ayırımı yapılmaksızın bir şafak vakti düzenlenen bir saldırı ile Halepçe halkı, Kimyasal zehirlerle acımasızca katledilmiş ve binlerce insan hiçbir canlı yaşayamayacak şekilde öldürülmüştür.” dedi.

Halepçe katliamının dünya insan hakları savunucuları tarafından görmezden gelindiğini kaydeden Yaman, “Söz konusu olan Müslüman Kürt halkı olunca insan hakları savunucusu kesilen başta Avrupa devletleri olmak üzere İngiltere, Rusya, Amerika ve Çin gibi dünya devletleri yapılan bu katliama her zaman olduğu gibi sessiz kalmış ve görmemezlikten gelmişlerdir. Yine aynı şekilde Müslüman geçinen Ortadoğu devletleri de ‘Ümmetin Yetimi’ olarak tanımlanan mazlum Kürtlere karşı girişilen bu alçakça katliama göz yummuş ve seyirci kalmışlardır.” ifadelerini kullandı.

“Katliamlara sebep olan zalimleri Allah’ın laneti ile lanetliyoruz”

Tarihin bir kez daha Müslüman Kürtlerin katledilmesine tanıklık ettiğini belirten Yaman, “Müslüman Kürt halkı hâla dünya halklarının sahip olduğu haklara sahip değildir ve diğer milletlere tanınan haklar Müslüman Kürt halkına tanınmaktan kaçınılmaktadır. Halen Müslüman Kürtlerin varlığı yok sayılmakta,  gözardı edilmekte, ‘ümmetin yetimleri’ konumunda ki Kürtler tanınmamaktadır.” dedi.  

Yaman açıklamasının sonunda Halepçe katliamının yıl dönümü vesilesi ile Ortadoğu’da ve tüm Dünya’da katledilen mazlumları rahmetle andıklarını dile getirerek, şöyle devam etti: “Başta Halepçe katliamı olmak üzere Suriye ve diğer yerlerde yapılan katliamları Allah’a şikâyet ediyoruz. Katliamlara sebep olan zalimleri Allah’ın laneti ile lanetliyor, Âlemlerin Rabbinin gazabının tüm zalimler üzerine olmasını diliyoruz. Rabbimizin mustazaflara lütfedip iktidar sahibi olacakları ve emperyalist güçlerin çıkarlarını bertaraf ederek adil yönetimlerin gerçekleştirecekleri zamanı özlemle bekliyor, bu günün bir an önce gelmesi için dua ediyoruz.”dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir