• DOLAR 34.263
  • EURO 37.479
  • ALTIN 2929.342
  • ...
HÜDA PAR Kadın Kolları,`Hz.Zeynep gibi  hakkı haykıracağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Van’da HÜDA PAR’ın seçim mitinginden dönen tesettürlü bayanlara yapılan saldırıya tepkiler gelmeye devam ediyor. HÜDA PAR Şanlıurfa İl Kadın Kolları Başkanlığı yaptığı basın açıklamasıyla saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Van’da tesettürlü bayanlara yapılan saldırıları asla kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada “ 8 Mart Dünya Kadınlar gününde ‘Kadınlara Özgürlük’ söylemleri ile meydanlara çıkan BDP,  9 Mart’ta ise Van’da kadınlara saldırıda bulunuyor ve başörtüsüne el uzatıyor.Tarih boyunca en ağır savaşlarda, kendini bilen hiçbir düşman dahi savunmasız kadın ve çocuklara el uzatmamış ve savaşın da bir hukukunun olduğunu göstermişlerdir” denildi.

BDP Eş Başkanı Gültan  Kışanak’ın  ‘Gelin bir kadın devrimi gerçekleştirelim. Biz kadınlar birbirimize söz verelim. Kadına kim el kaldırırsa, biz o eli tutup indireceğiz. Kimse kadına el kaldıramaz, buna izin vermeyiz’ dediği hatırlatılarak,   bu çirkin saldırının söylemleri ve eylemlerinin  birbiriyle  örtüşmediği  BDP/PKK  zihniyetinin,  kadına ve namusa ne kadar değer verdiğini bir kez daha ispatladığı belirtildi.

Şanlıurfa Kadın Kolları Teşkilatı olarak saldırıyı şiddetle kınadıkları ifade edilen açıklamada “Biz biliyoruz ki, bu saldırganların derdi, bizim inancımıza olan düşmanlıklarıdır. Ama şunu unutmasınlar ki biz bu zamanın Zeynep’leriyiz. Bizler davamızın gereği olarak İslami duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz ve Hz. Zeynep misali, zalimlere karşı hakkı haykırmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.   

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir