• DOLAR 34.213
  • EURO 37.421
  • ALTIN 2924.421
  • ...
Eğitim Bir-Sen'den Çanakkale mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Eğitim Bir-Sen Gercüş İlçe Temsilciliği, Çanakkale Savaşının 99. yıldönümü münasebetiyle yazılı mesaj yayımladı.

 

Yayımlanan mesajda Çanakkale’nin millet için bir varlık ve yokluk savaşı olduğu belirtilerek şöyle denildi: “İmkânsızın başarıldığı bir destandır. Kurtuluş Savaşı’nın ve Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolun çok önemli bir kilometre taşı olan Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanlarından biridir. Vatanına, değerlerine bağlılık adına beklentisiz ve adanmışlık duygusu ile hareket ederek, hiçbir zaman yeise kapılmadan, hâdiselerin karşısında sarsılmaz bir iman ve ümitle direnmenin adı olan Çanakkale, milletimizin sarsılmaz duruşunun ve ümitvar oluşunun dosta düşmana gösterildiği yerdir.”

 

Çanakkalenin destan olmanın yanı sıra istikbal için de bir yol haritası olduğu vurgulanan mesajda, “Birçok açıdan incelenmesi gereken Çanakkale Zaferi, nesilden nesile aktarılmalı; bağımsızlık ve özgürlük uğruna verilen mücadele unutturulmamalıdır. Eğitim Bir-Sen olarak 99. yılını kutladığımız destanlaşmış bu zaferin yıldönümünde şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.” ifadelerine yer verildi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir