• DOLAR 34.261
  • EURO 37.399
  • ALTIN 2919.533
  • ...
`Amacımız halkımıza adaletli bir şekilde hizmettir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Hüseyin Yılmaz Yenişehir esnaf ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Bizim amacımız insanlıktır ve insanlığın kurtuluşa ermesidir. Seçime girmemizin amacı da halkımıza adaletli bir şekilde hizmet etmek ve halkımızın hizmetkârı olmaktır” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Hüseyin Yılmaz, Yenişehir Belediye Başkan Adayı Fikri Karavil, Yenişehir İlçe Başkanı Şükrü Aksoy ve HÜDA PAR üye ve gönüllüleriyle birlikte Yenişehir İlçesindeki Ekinciler Caddesi ve Akkoyunlu Caddesi esnafını ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi, halkın görüş ve önerilerini aldı. Yağan yağmurun şiddetlenmesine rağmen HÜDA PAR Belediye Başkan Adayları ve HÜDA PAR üye ve gönüllüleri esnaf ziyaretlerine hız kesmeden devam etti.

Sıkıntılarını dile getiren Diyarbakır esnafı, mevcut belediyenin pek hizmet vermediğini, HÜDA PAR’ın başa gelmesi durumunda Diyarbakır’ın adaletle hükmedileceğini ve hizmet yapacağına inandıklarını belirttiler.

“Kepenk kapatma eylemlerinden bıktık”

Kepenk kapatma eylemlerinden bıktığını söyleyen Diyarbakır esnafı, HÜDA PAR’ın adaletle hükmedeceğine inandıklarını belirterek, “HÜDA PAR yolsuzluk yapmayacak, halkın malını yemeyecek ve halka hizmet edecek buna kalbimizle inanıyoruz. Kepenklerimizin kapanmasından bıktık artık. Bazen bir günlük ciromuz bizi kurtarıyor, kepenkler de kapanınca dükkân kirası ödeyemiyoruz. Hatta bazen iki üç gün boyunca kepenk kapattırılıyor. İnşaallah siz başa gelirsiniz, bizim de kepenklerimizin kapanmasını önlersiniz” şeklinde konuştu.

Yapılan esnaf ziyaretlerinde Ofis esnafı HÜDA PAR Belediye Başkan Adaylarına ikramlarda bulunmak istedi. Esnafı kırmayan Belediye Başkan Adayları yapılan ikramlardan aldılar.

Hüseyin Yılmaz’la konuşmak isteyen bir kadın ise Türk olduğu gerekçesiyle dışlandığını ve HÜDA PAR’ın başa gelmesi itibariyle ırkçılık yapılmadan gerçek adaletin sağlanacağına inandığını belirtti.

 Çoğu ortamlarda dışlandığını belirten kadın, “İnşallah siz belediye başına gelirsiniz ve gerçek adaleti de beraberinizde getirirsiniz buna şüphesiz inanıyorum. Ben dışlanmak ve rencide edilmek istemiyorum. Bana sen Türksün senin bizim yanımızda işin olmaz diyorlar.” şeklinde şikâyetini dile getirdi.

 HÜDA PAR’da ırkçılığın yeri olmadığını vurgulayan Belediye Başkan Adayı Yılmaz, “HÜDA PAR’ın içinde Araplar, Kurmançlar, Zazalar ve Türkler olmak üzere birçok ırktan insan var. Bizim meselemiz ırk meselesi değil insan meselesidir. Bizim amacımız insanlıktır ve insanlığın kurtuluşa ermesidir. Seçime girmemizin amacı halkımıza adaletli bir şekilde hizmet etmek ve halkımızın hizmetkârı olmaktır” ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir