• DOLAR 34.239
  • EURO 37.318
  • ALTIN 2933.315
  • ...
HAMAS Yetkilisi Dr Nevaf Tekruri Batman`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Dünya Kudüs günü kutlamaları kapsamında bölgeye gelen HAMAS yetkilisi Dr Nevaf Tekruri Batman`da Mustazaf Der`in misafiri oldu. Dernek genel merkezini ziyaret eden Dr Nevaf Tekruri dernek yetkililerince sıcak bir şekilde karşılandı. Ardından Mustazaf Der`in Bilge Der`de Batman`da tanınan âlimlere vermiş olduğu iftar yemeğine katıldı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı iftar yemeğinden sonra Dr Nevaf Tekruri âlimlerin önemi ve âlimlerin sorumluluğu konulu bir konuşma yaptı.

Âlimlerin Ümmet İçin Temel Taş Hükmündedir
Âlimlerin sürekli ümmet için temel taş hükmünde olduğunu söyleyen Dr Nevaf Tekruri, Âlimlerin görevlerini yaptıkları sürece ümmetin düzelip ıslah olacağını belirtti. Âlimlerin toplumlar üzerinde bıraktıkları eser ile ölçüleceklerini dile getiren Dr Nevaf Tekruri, "Peygamberimiz bu dava yükünün ağır sorumluluğunu biliyor ve bunun bilincindeydi. Bu ümmetin sorununu taşıyordu. Âlimler de Peygamberlerin varisleri olduğundan bu yükü taşımalıdırlar ve insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmalıdırlar." şeklinde konuştu.

İnsanlar kötü yoldayken hiçbir âlimin rahat olamayacağını belirten Dr Nevaf Tekruri, âlimlerin görevinin insanları doğru yola iletmek olduğunu ve devrin Allah`a yönelme devri olduğunu kaydetti.

Âlimlere düşen asıl görevin ümmeti biraraya getirmek olduğunu, bunu ne siyasetçilerin ne de bilim adamlarının yapamayacağını vurgulayan Dr Nevaf Tekruri, "Âlimler ümmeti biraraya getirmeden önce kendilerinin biraraya gelmesi gerekir. Âlimlerin söylemlerinin bir olması ve kalplerinin birbirine karşı sıcak olması gerekir." ifadelerini kullandı.
Konuşmasının sonunda Dr Nevaf Tekruri, "inşallah Allah-u Teâlâ bizleri Mescid-i Aksa`da biraya getirir ve bu yakındır." dedi.

M. Sait Çelik, M. Sıddık Demir - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir