• DOLAR 32.362
  • EURO 34.686
  • ALTIN 2399.432
  • ...
Bitlis`te asılan siyasi parti flamaları ve bayrakları kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis’te bütün siyasi partilerin, parti binalarına, lokal yerlerine, cadde ve sokaklara astıkları flama, poster, ve afişler, alınan mahkeme kararına isnaden kaldırıldı.

 Dün akşama saat 08.00 de belediye ait itfaiye arabası kalabalık bir polis eşliğinde şehir merkezine asılan afişleri sökmeye başladılar. Karardan habersiz olan partililerin gönüllüleri flama ve afişlerinin sökülmemesi için direndiler.

Parti yetkililerin haberi olmadan flamaların indirilmesine engel olan HÜDA PAR’lı gençler, polisten partilerinden yetkili şahısların gelene kadar indirmemesini istediler. Olay yerine gelen HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı, polisin kendilerine mahkeme kararını göstermesinden sonra gençlere flamaların toplanmasını istedi.

 HÜDA PAR’lı gençler, itfaiyenin bayrak ve flamalarını koparmasına fırsat vermeden gece saat 23.30’a kadar şehir merkezinde bulunan bayrak, flama ve posterleri kendileri toplayarak il binasına taşıdılar. Gençlerin çevreye zarar vermeden, çevreyi kirletmeden, sıkıntı yaratmadan flamaları topladılar.

 Alınan kararda sadece parti binalarının bulunduğu yerde ip gerilmemek şartıyla yatay şekilde flamaların asılacağı belirtildi.

 Öte yandan sabah erken şehir merkezine gelen Bitlisliler, şehrin her tarafını süsleyen partilerin flamalarını görmeyince şaşırdılar. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir