• DOLAR 32.507
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2452.139
  • ...
Şırnak`ta 436 kişiye evde sağlık hizmeti veriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak Valisi Hasan İpek 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle basın bildirisi yayınladı.Yayınladığı mesajda sağlık çalışanlarının önemli bir görevi icra etiğini altını çizen İpek, şunları söyledi: "Ülkemizde birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da önemli bir değişim ve dönüşüm yaşanmaktadır. Artık ülkemiz; hem yetişen sağlık elemanlarının nitelikleri, hem de sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesi bakımından dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer almaktadır.Yatağa bağlı hastalarımız için sunulan evde bakım hizmetleri, hastanelerimizde merkezi randevu sistemine geçilmesi, aile hekimliği uygulamasının başlaması gibi hizmetlerle hastalarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunulmasını sağlamıştır." 

Vali İpek, yatak kapasitesi artırılan modern hastaneler, 112 Acil Sağlık istasyonları, aile sağlığı merkezleri, toplum sağlığı merkezleri, yeni doğan üniteleri ile helikopter ve uçak ambulans gibi hizmetlerle yapısal anlamda büyük ilerlemeler kaydedildiğini belirtti. 

Şırnak`ın da bu gelişmeden geri kalmadığını, her geçen sene sağlık hizmetleri çıtasını yukarıya taşıdığını ifade eden Vali İpek, Şırnak`taki sağlık hizmetleriyle ilgili şu bilgileri verdi: "İlimizde 2002 yılında 316 olan sağlık personeli sayısı 2014 yılında 2 bin 828’e yükseltilerek yaklaşık 9 kat arttırılmıştır. Birinci basamak sağlık hizmetlerinde 2014 yılı itibariyle 129 Aile Hekimi ile hizmet veilrmektedir . Evde sağlık hizmetlerinde, bugüne kadar 785 vatandaşımıza hizmet verilmiştir.Şuan bu hizmetten aktif olarak 436 vatandaşımız yararlanmaktadır. 

Şırnak`ın en ücra noktasına zamanında ve nitelikli sağlık hizmeti götürebilmek için, 14 tane 112 Acil Kurtarma İstasyonunda 34 ambulans görev yapmaktadır. Ayrıca ilimizde 4’ü hekim olmak üzere 21 UMKE gönüllüsü bulunmaktadır. İlimiz 2009 tarihinden beri helikopter ambulans hizmeti almaktadır. 

2003 yılından itibaren  sağlık alanında 47 adet (sağlık ocağı, verem savaş dispanseri, devlet hastanesi, sağlık evi, lojman, aile sağlığı merkezi ve lojman) yatırım ilimize kazandırılmış olup 17 adet yatırımımızda 2015 yılına kadar tamamlanacaktır." 

Vali İpek son olarak, tüm sağlık personelinin 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.  (Mustafa Erkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir