• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dünya çapındaki Mustazaflar unutulmuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

GAZİANTEP- Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi Sekreteri Muhittin Kurt derneklerinin Gaziantep’te düzenleyeceği Dünya Mustazaflar Haftası etkinliği takvimini açıkladı.

Kurt, her sene düzenli olarak ‘Dünya Mustazaflar Haftası’ etkinlikleri düzenlediklerini belirterek, bu ayda da dünyada yapılan zulümlere dikkat çekmek ve yaşanan zulümleri teşhir edip, zalimleri lanetleyerek, mazlum ve mustazafların yanında olduklarını haykırmak istediklerini söyledi.
 

Kurt yaptığı açıklamada,  “Allah-u Teâlâ Kasas suresinde hakları elinden alınmış Mustazaflardan bahseder. Kasas suresinin nüzul sebebine baktığımızda “Mekke müşriklerinin baskı ve zulümleri altında bunalmış Müslümanlara bir destek, karşılarındaki kâfirlere de bir tehdit oluşturmak üzere inmiştir. Bu günde dünyanın dört bir tarafında zulme uğramış, hakları elinden alınmış mazlum Müslümanlara destek babında, 14 ile 21 Mart tarihleri arasında Dünya Mustazaflar haftası ilan edildi. Biz istiyoruz ki dünyanın gündemini değiştirelim. Halen hakları elinden alınmış insanların varlığından Dünya  da haberdar olsun. Arakan, Myanmar, Filistin, Suriye, Orta Afrika, Mısır bunlardan sadece birkaçı. Dünyanın tüm coğrafyalarında ezilenler, hep hakkı ellerinden alınmış Mustazaflardır.” dedi.

 

Kurt son olarak; “Dünyanın bir çok yerinde ezilenler Müslüman kardeşlerimizdir. En azından bu ve benzeri programlara katılarak Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve Zalimlerin karşısında olduğumuzu gösterelim. Bu vesile ile tüm Gaziantepli hemşerilerimizi yapacağımız etkinliğe davet ediyoruz.” dedi. (Ökkeş Korkmaz-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir