• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Ödüllü Kur`an`ı Güzel Okuma Yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - "Kur`an İlimleri ve Meal Yarışması" düzenleyen Kur`an Nesli Platformu, Eğitim programları kapsamında Batman`da bir ilke imza atarak "Kur`an`ı Güzel Okuma Yarışması" da düzenliyor.

Batman Bilge-Der öncülüğünde kurulan Kur`an Nesli Platformu 12 üye dernekten oluşuyor. Yüzlerce derneğin destek verdiği yarışma ile ilgili açıklamada bulunan Kur`an Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun, Kur`an`ı güzel okuma yarışmasının; Hazırlık, İl Geneli (Yarı Final), iller Arası (Final) olmak üzere 3 aşamalı yapılacağını duyurdu.

Kur`an Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun, yarışmanın platforma üye ve destek veren dernekler arasında yapıldığını, platforma destek veren tüm derneklerde yarışma hazırlıklarının başladığını, her derneğin kendi yarışmacılarını eğittiğini söyledi. Yoğun bir katılım ve Kur`an eğitiminin olduğu gözlenilen "Kur`an`ı Güzel Okuma Yarışması" eğitim programının birinci aşamasının 1 Ağustos 2011 Pazartesi günü başladığı kaydedildi. "Kuran`ı Güzel Okuma Yarışması" programlarının 1 Ekim 2011 Cumartesi gününe kadar devam edeceğini söyleyen Altun, 9 Ekim 2011 Pazar günü sınavın yapılacağını söyledi.

Eğitim programının ikinci aşamasında (İl Geneli-Yarı Final) ise dereceye giren öğrenciler arasından il bazında ilk üçe girecek öğrencileri tespit etmek amacıyla ikinci aşama yarışmasının yapılacağını söyleyen Altun, halkın davet edildiği yarışma töreninde dereceye giren her üç öğrencinin güzel sesleri ile Kur`an ziyafeti vereceklerini söyledi.

Altun, İkinci aşama olan il geneli-yarı final yarışmasının ise 23 Ekim 2011 Pazar günü olacağını kaydetti.

Eğitim programının üçüncü aşamasında (İller Arası -Final), il birincisi öğrencilerin yarışmaya tabi tutulacağını söyleyen Altun, son yarışma ile bölge sıralamasına giren birinci ikinci ve üçüncülerin tespit edileceğini ifade etti. 13 Kasım 2011 Pazar günü saat 09.00-11.00 ile 12.30-14.00 arası olmak üzere final yarışmasının iki oturumla yapılacağını söyleyen Altun, ilk üçe giren yarışmacıların umreye götürüleceğini, final yapılacağı yerin ise daha sonra web sitelerinde duyurulucağını kaydetti.
M. Salih Özcan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir