• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Taliban`la direkt müzakereler yakında başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan Hükümeti ve Taliban`ın direkt olarak gerçekleştireceği barış müzakerelerinin yakında başlayacağı belirtildi. Yüzyüze müzakere yapacak heyetlerin büyük oranda belirlendiği ve yakında basına duyurulacağı ifade ediliyor.

Taliban’la barış görüşmeleri için yeni oluşturulacak heyette yer alan isimlerin belirlendiği hükümet yetkilileri tarafından doğrulandı. Ancak heyetteki isimlere dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Dün, Paskistan İçişleri Bakanı Nisar Ali Han ve Taliban’ın barış görüşmeleri heyeti için belirlediği heyetin başkanı Mevlana Samiul Hak bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda geleceğe dair stratejiler ele alınırken, barış görüşmelerindeki yeni bir ertelemenin süreci sabotaj etmek isteyenlere yarayacağı konusunda mutabık olunduğu belirtildi.

Toplantı sonrası, Taliban’ın barış görüşmeleri için belirlediği heyetin, Perşembe günü, Kuzey Veziristan’a gideceği ifade edildi. Hükümetin tahsis ettiği helikopterle Kuzey Veziristan’a gidecek heyetin, Taliban yönetimi ile görüşerek, yeni belirlenen hükümet heyetinin Taliban’la başlayacağı yüz yüze görüşmelerin yeri ve zamanının netleştirileceği belirtildi.

Dün, Ravalpindi’de Pakistan Ordusu’nun üst düzey komutanları Genel Kurmay Başkanı Rahil Şerif yönetiminde özel bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında yayınlanan bildiride, Silahlı Kuvvetlerin hükümetin belirlediği siyasal parametrelerin kapsamlı stratejisi altında terörizmle mücadelesini sürdürmeye kararlı olduğu belirtildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir