• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 26 Ağustos Cuma Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Doğuş Gazetesi; `Vali`den Basına İftar Yemeği`
Batman Valisi Ahmet Turhan Batman ve İlçelerinde görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcilerine polis evinde iftar yemeği verdi.
`Peygamber Sevdalıları Kadir Gecesi Mesajı Yayımladı`
Peygamber Sevdalıları Platformu, Kadir Gecesi nedeni ile yayınladığı kutlama mesajında, kadir gecesinin bir ganimet ve elden kaçacak çok büyük bir fırsat olarak bilinmesini istendi.
Mezopotamya Gazetesi; `Müftülükten 250 Aileye Yardım`
Batman İl Müftülüğü, imam, müezzin ve din görevlilerinin katkılarıyla toplanan parayla 250 fakir aileye gıda yardımı yaptı.
`Mustazaf-Der`den Kadir Gecesi Mesajı`
Bin aydan hayırlı Kadir gecesi nedeni ile kutlama mesajı yayınlayan Batman Mustazaf-Der, zulüm devrinin bitmesi temennisinde bulundu.

Medya Gazetesi; `Batman Müftülüğünden 250 Aileye Gıda Yardımı`
Batman İl Müftülüğü, çalışanları olan imamlar, müezzinler ve diğer din görevlilerinin katkılarıyla toplanan parayla Batmanlı 250 fakir ve dar gelirli aileye gıda yardımı yaptı.
`Dünya Kudüs Günü İçin Miting Yapılacak`
Hak ve Özgürlükler Platformu "Dünya Kudüs Günü" nedeni ile kitlesel basın açıklamasına hazırlanıyor. Hak ve Özgürlükler Platformu Sözcüsü Abdurrahman Cens, 32 yıldır her Ramazan Ayı`nın son Cuma gününde kutlanan Dünya Kudüs Günü nedeni ile yarın saat 17.00`de Gülistan Caddesinde kitlesel bir basın açıklaması yapacaklarını söyledi.
Pusula Gazetesi; `Mobeseler Hırsızların Korkulu Rüyası Olacak`
Kısa bir süre sonra ilimizde hayata geçirilmesi planlanan mobese izleme sistemi sayesinde hırsızlık vakalarında önemli bir azalma yaşanacağı tahmin ediliyor.
`Amaç İyi, Sonuç Kötü`
Geliri Somali`deki insanlara bağışlanmak üzere Batman Öğretmenevi`nde bir sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen iftar yemeğine giden vatandaşlar aç kaldı. Anadolu Gençlik Derneği, Mazlum-Der, Özgür-Der, Aile-Der ve Fazlı Gül Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeğine giden vatandaşlar organizasyon eksikliğinden yakındı.
Batman Postası Gazetesi; `1 yılda 2 Milyon Paket Kaçak Sigara Yakalandı`
Vali Ahmet Turhan yaptığı açıklamada, kaçak sigara ticaretinin hat safhada olduğunu belirterek, "Sadece Batman genelinde son bir yılda 2 milyon paket kaçak sigara ele geçirildi. Ele geçirilen sigaralar yakılarak imha ediliyor. Bunun önüne geçilmesi için sınırlarda kontrollerin artırılması gerekir" dedi.
`Yalan Haberi Düzeltmelerini Bekliyoruz`
Bir süre önce Milliyet Gazetesi`nde yer alan ve Batman`a ilişkin bayanların cadde ve sokaklarda rahatça yürüyemediği ve şehirde adeta bir savaş hali olduğunun iddia edildiği haber üzerine bir açıklama yayınlayan AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, habere tepki göstererek, Batman`ı kötüleyici mahiyetteki haberin tamamen gerçek dışı beyanlarla kaleme alındığını söyledi. İlgili gazeteye tüm Batmanlıların faks ve maillerle tepkisini göstermesi gerektiğinin altını çizen Milletvekili Özdemir, ilgili gazetenin gerçeğe dayanmayan ve Batman`ın imajını kötüleyici mahiyetteki haberi düzeltmesi gerektiğine dikkat çekti.
Batman Gazetesi; `Vali Basınla İftarda Buluştu`
Vali Ahmet Turhan, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Vali Turhan`ın gazetecilere polis evinin bahçesinde verdiği iftar yemeğine ilgi büyüktü. Yemeğe Vali yardımcıları Mustafa Cihad Feslihan ve Yasemin Çetinkaya, İl genel sekreteri H. Yusuf Karatoprak, Batman Emniyet Müdürü H. Ali Bilim, İl Müftüsü Hasan Çağlar, İl Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat, İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Gençlik Spor İl Müdür vekili Halil Çöl ve Batman`da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.
`Milletvekilinin Eşi Konuştu`
Bodrum`da tatil yaparken bir bayanla görüntülenen ve ertesi gün yaptığı açıklamada "aile dostumuzdu" dediği kadınla ilgili olarak bu kez Bengi Yıldız`ın eşi konuştu ve "Aile dostumuzsa ben niye bilmiyorum" sorusunu sordu.
Batman Çağdaş Gazetesi; `MOBESE hak ve özgürlükleri kısıtlamayacak`
Batman`daki basın mensuplarıyla Polis Evi`ndeki iftar yemeğinde bir araya gelen Vali Ahmet Turhan, MOBESE sistemini önümüzdeki günlerde ihaleye vereceklerini belirtti ve ekledi; "MOBESE sistemi hiçbir hak ve özgürlüğü kısıtlamayacak. Amacımız son aylarda artan hırsızlık ve uyuşturucu şebekelerine karşı etkin mücadele etmektir."
Veysi Rüzgar - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir