• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Anjio'da yeni yöntem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Ülkemizde oldukça yaygın olan kalp hastalıkları noktasında her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor.Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Faruk Ertaş, “Kalp damar hastalıkları  tüm dünyada ve ülkemizde de ölüm nedenlerinin başında gelmektedir. Bu nedenle kalp damar hastalıklarının erken tanısı ve tedavisinin etkili bir şekilde yapılmasının hayati önem taşıyor.” dedi.

 

Koroner anjiyografinin (anjio) uzun yıllardan beri kasık bölgesindeki atardamar yolu ile yapıldığına dikkat çeken Dr. Ertaş,  “Tıbbi teknolojilerdeki gelişmelerle birlikte son yıllarda gelişmiş kardiyoloji merkezlerinde koroner anjionun,  kasık bölgesine göre çok daha ince damarlar olan, el bileğindeki  damarlar yolu ile yapılmasına  imkan veriyor. Anjionun el bileğindeki atar damar  yolu ile yapılması, kasık bölgesine göre hasta için daha konforlu ve daha güvenlidir.“şeklinde konuştu.

 

Dr. Ertaş son olarak, “Artık anjiyo olmak daha kolay, güvenli ve konforludur. Fakat bunun deneyimli ellerde yapılması büyük önem taşımaktadır. Halkımızın  anjio olmak için hastane seçtiği zaman bunu dikkate almalarını tavsiye ediyoruz.”  dedi.  (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir