• DOLAR 34.254
  • EURO 37.59
  • ALTIN 2921.363
  • ...
israil saldırılarında şehid ayısı 6 oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal ordusunun Gazze Şeridi`ne dün (24 Ağustos Çarşamba) düzenlediği hava saldırılarında şehit olanların sayısı altıya yükseldi. İşgal ordusuna ait savaş uçaklarının Beyt Lahya Kulübü`ne düzenledikleri saldırıda ağır yaralanan 22 yaşındaki Alâ Adnan Cahbir`in de hayatını kaybettiği bildirildi.

Gazze`deki İlkyardım ve Acil Durumlar Yüksek Komitesi sözcüsü Ethem Ebu Silmiyye, bugün Filistin Enformasyon Merkezi`ne verdiği demeçte, dün sabahtan itibaren hayatını kaybedenlerin isimlerini şu şekilde açıkladı: 34 yaşındaki İsmail El-Esmer, 65 yaşındaki İsmail Umum, 20 yaşındaki Atiyye Mahmud Mikat, 21 yaşındaki Hişam Adnan Ebu Harb, 17 yaşındaki Selame El-Mısri ve 22 yaşındaki Alâ Adnan Cahbir.

Ebu Silmiyye, dün sabahtan bu yana Siyonist işgal güçlerinin saldırılarında yaralananların sayısının da yedisi çocuk ve dördü kadın olmak üzere otuza yükseldiğini söyledi.

Siyonist işgal güçleri bu saldırılarla Gazze Şeridi`ne tek taraflı ateşkes kabul ettirmeye çalışırken Filistin direniş grupları ve Filistin Hükümeti ise bunu reddederek direniş gruplarının Siyonist işgal yönetiminin tek taraflı dayatmasını ve bir taraf ateşkese uyarken diğer tarafın Filistin halkını öldürmeyi sürdürmesini kabul etmeyeceğini ifade ediyor.

Ethem Ebu Silmiyye, Siyonist işgal güçlerinin Beyt Lahya Kulübü`ne saldırı düzenlediği sırada bir grup çocuğun futbol maçı yaptıklarını, saldırıda bir kişinin şehit olduğunu ve 20 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri de, saldırının kulübü yerle bir ettiğini ve çevre binalarda da hasara yol açtığını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir