• DOLAR 34.538
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2998.585
  • ...
BDP`lilerin tesettürlü bayanlara saldırsına telin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (HÜR-DER) Başkanı Faysal Yaman, Van’da Hür Dava Partisi’nin düzenlediği mitinden dönen tesettürlü 5 bayana BDP’lier tarafından yapılan saldırıyı yaptığı açıklamayla lanetledi. 

“Halkımız, bu tür iğrenç ve çirkin saldırılara sessiz kalmayacak”

Yapılan açıklamada, bayanlara saldırının, Kürdistan halkının geleneğinden uzak olduğunu belirten Yaman, “Kürdistan halkının gelenek ve göreneklerinden uzak, örf ve adetine tamamen ters, kadının kutsallığını ihlal edici, şiddetin en rezili, kadına saygı ve hürmeti ayaklar altına alan, insanlık dışı bu menfur ve çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, bilfiil bu saldırı da bulunan ve bu ortamı hazırlayanları Allah’ın lanet ile lanetliyoruz. Şu çok iyi bilinmelidir ki; Kürt halkının tarihinde düşmanının kadınını bile şerefle koruyan halkımız, bu tür iğrenç ve çirkin saldırılara sessiz kalmayacak, gereken cevabı yeri geldiğinde en iyi şekilde verecektir.” dedi.

“Müslüman Kürt kadınlarına yapılan saldırıyı tel’in ediyoruz”

İnsanlık dışı saldırıyı halka şikayet ettiklerini söyleyen Yaman, “Hatırlanmalıdır ki; Peygamber Efendimiz (sav) döneminde Medine şehrinde bir Yahudi’nin Müslüman bir kadına yapmış olduğu edepsizlik sonucu Yahudilerin Medine’de varlığına son verilmiştir. Bizler; Kürt halkının gelenek, görenek ve örfünden uzak, kadınlara kaldırılan ellerin kurumasını diliyor, tesettürlü Müslüman Kürt kadınlarına yapılan saldırıyı tel’in ediyoruz. Bu ve benzeri insanlık dışı saldırıları halkımıza şikayet ediyor, yapılan bu tarihi zulmü Kürt halkının tarihine karanlık bir sayfa olarak not düşüyoruz.” ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir