• DOLAR 34.251
  • EURO 37.202
  • ALTIN 2989.415
  • ...
`Bayanlara yapılan saldırıyı kabul etmiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Van’da miting sonrası evlerine dönen başörtülü bayanlara BDP’li çetelerden yapılan saldırılara bir tepki de Beşiri Hizmet Der’den geldi. 

Hizmet-Der Başkanı Adnan Önder yaptığı açıklamada başörtülü bayanlara yapılan saldırıyı kınayarak, “Van ili Cumhuriyet Caddesi’nde bir grup, başörtülü hanım kardeşlerimize çirkin ve hoşgörüye sığmayan menfur saldırıyı kınıyoruz. Kardeşlerimizin aleni bir şekilde cadde ortasında başörtülü olmaları nedeniyle tartaklanması inanç özgürlüğü ve kültürümüzle uyuşmamaktadır. Olayın meydana gelmesinden hemen bir gün evvel kadın haklarından dem vuran sözde kadın hakları savunucularının sessiz ve umursamaz tavırları çelişkili olup, toplumu ötekileştirmekten öteye gitmeyecektir.” dedi. 

Kadınların haklarını savunduğunu iddia edenlerin, fiiliyatta bunun tam tersini yaptıklarını vurgulayan Önder, “Hele hele Kürdistan`da Kürt halkının en çok değer vermiş olduğu ve namus olarak gördükleri bayanlara, böyle bir saldırı yapılmasını asla kabul etmiyoruz. Malumunuz  Van’da bir miting yapıldı ve miting sonrası evlerine dönen başörtülü bayanlar, Cumhuriyet caddesindeki BDP seçim bürosunun önünden geçerken orada 15-20 kişilik bir grup çıkarak, bu başörtülü bayanlara sözlü ve fiili sataşmada bulunmuştur, onları linç etmeye çalışmışlardır.” diye konuştu. 

Araya girmeye çalışan vatandaşların müdahalesiyle bayanların linç edilmekten kurtarıldığını söyleyen Önder, “Bu arbede sırasında bir bacımız bayılmıştır. Çevredeki halk ilk müdahaleyi yapmıştır. Şimdi bunu herkes çok iyi bilmelidir ki, annelerimize bacılarımıza yapılan hiçbir saldırıyı hiçbir şekilde kabul etmeyiz ve bunun bizim kırmızı çizgilerimiz olduğunu herkes bilmelidir. Resulullah (sav) bir Müslüman bacımızın başörtüsüne Yahudiler tarafından saldırı yapıldığı için Yahudilere savaş açmıştır. Bu bağlamda tüm sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri  ve kadın hakları savunucularını  bu olayı kınamaya davet ediyoruz.”  ifadelerini kullandı. 

(Fatih Akgül-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir