• DOLAR 34.291
  • EURO 37.197
  • ALTIN 2982.043
  • ...
19 yıl gecikmeli cenaze töreni yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Kızıltepe Aysun köyünde yapılan kazılarda ortaya çıkan 3 insana ait kemiklerden birinin 1995 yılında Dargeçit ilçesinde gözaltına alınıp kendisinden bir daha haber alınmayan Abdurrahman Coşkun’a ait olduğu kesinleşmesi üzerine cenaze töreni düzenlenecek. 

Mardin`in Kızıltepe ilçesi Aysun köyünde 10 Haziran 2013 tarihinde kuyularda yapılan kazılarda ortaya çıkan kemikler, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Coşkun’un ailesinden alınan DNA örneklerinin ardından kemiklerin Abdurrahman Coşkun’a ait olduğu belirlendi.

İHD Temsilcisi avukat Erdal Kuzu, konu ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Kuzu, devlet politikası olarak sistematik bir şekilde uygulanan zorla kaybettirilme politikaları sonucunda Mardin il ve ilçelerinde 1993 ve 1996 yılları arasında 55 sivilin ortadan kaybolduğuna dikkat çekti.  

Geçen yıl Aysun köyünde yapılan kazılarda ortaya çıkan 3 insana ait kemiklerden birinin Abdurrahman Coşkun’a ait olduğu olduğunun kesinleştiğini söyleyen Kuzu, "1995 yılında Dargeçit ilçesinde gözaltına alınıp Mardin jitem komutanlığında sorgulandıktan sonra Kızıltepe ilçesi Tilzerin köyünde infaz edilip kuyuya atılan ve adli tıp raporu ile kimliği kesinleşen Abdurrahman Coşkun`un kemikleri 12 Mart 2014 Çarşamba tarihinde Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığından alınıp Nusaybin ilçe merkezinde toprağa verilecektir.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir