• DOLAR 34.207
  • EURO 37.048
  • ALTIN 2976.887
  • ...
``Günlük Tuz Tüketim miktarı 5 Gram olmalı``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK-Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğü “Tuz Haftası” münasebetiyle yapılan yazılı açıklamada vatandaşların günlük tuz tüketim miktarının 5 gram olarak önerildiğini bildirdi.

Yapılan açıklamada kent merkezinde birçok resturantta ve kurumların yemekhanelerinde tuz hakkında bilgilendirici afişler asıldığı ve tüm ilçelerin Toplum Sağlığı Merkezi tarafından halk ve öğrenci eğitimleri başladığı ifade edildi. 

Dünya Sağlık Örgütü’nün hibertansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları olmak üzere obezite, diyabet ve bazen kanser türlerinden korunmak ve kemik sağlığını olumsuz etkilememek amacıyla günlük olarak tüketilmesi gereken tuz miktarının günde 5 gram olarak önerildiğini ifade edildi. 

Yapılan açıklamada "Tuz tüketimi ile hipertansiyon arasında yakın bir ilişki vardır.Ayrıca fazla tuz tüketimi idrarla kalsiyum atılmasını arttırarak kemiklerden kalsiyum kaybına neden olur.Tuz tüketimini azaltmak için,lezzetine bakılmadan yemeklere tuz eklenmemelidir.Daima taze ve aşırı tuz içermeyen  besinler tercih edilmelidir.Tuzsuz yada tuzu azaltılmış besinler tercih edilmelidir.Maydanoz,nane kekik,dereotu,rezene,fesleğen gibi aroma sağlayıcılar tuz yerine tercih edilmelidir." denildi.

(Mustafa Erkan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir