• DOLAR 34.194
  • EURO 37.259
  • ALTIN 2950.289
  • ...
Ceylanpınar HÜDA PAR, Van`daki saldırıyı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Hür Dava Partisi Ceylanpınar İlçe Teşkilatı, HÜDA PAR`ın Van`da düzenlediği mitingden dönen bayanlara, seçim bürosundan çıktıkları belirtilen BDP’li  bir grubun yaptıkları  hakaret ve saldırılarını basın açıklaması ile kınadı. 

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR ilçe Başkanı Adnan Sağlam, “Van’da HÜDA PAR’ın düzenlediği mitingden dönen 5 başörtülü bacımıza BDP seçim bürosundan çıkan 15-20 kişilik bir grup saldırmış ve bacılarımız sözlü hakaretlere  ve fiili saldırıya maruz  kalmıştır.  Öncelikle bu çirkin saldırıyı kınadığımızı ve saldırganları lanetlediğimizi belirtmek istiyoruz. Dünya kadınlar gününde kadın haklarını savunduklarını iddia eden bu zihniyet, bu saldırı ile kadınlara ne kadar değer verdiklerini ortaya koymuşlardır. Bu durum asla kabul edilemez. Herkes bilmelidir ki kadınlar bizim namusumuz ve kırmızı çizgilerimizdir. Hiç kimse bu noktada bizim sabrımızı test etmesin.

Ayrıca şunu da söylemeden geçemeyeceğiz. Bu saldırılar bölgede hür insanların sayısının arttığını, öte yandan bölge insanının inanç ve değerlerinden uzak kesimlerin de eridiğinin bir göstergesidir. Yapılan bu saldırının temelinde bu erimenin hazımsızlığı vardır.

Tekrar,  saldırıya uğrayan bacılarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor ve saldırganları lanetliyorum. “ İfadelerini kullandı. (Mustafa Kaynak – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir