• DOLAR 34.179
  • EURO 37.15
  • ALTIN 2939.068
  • ...
HÜDA PAR Erciş seçim lokali açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN-Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)’ın Van’ın Erciş ilçesi seçim lokali partinin genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katılımıyla açıldı.

Seçim çalışmaları kapsamında şehir şehir gezen HÜDA PAR genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun bu sefer ki adresi Van’ın Erciş ilçesi oldu.  Partisinin seçim lokali açılışına katılan genel başkan burada halka hitap etti.

Program Sait Tink hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“Mikrofonu kapan hakaret etmeye başlıyor”
Partisinin seçim lokali açılışında konuşan Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, seçimlerin yaklaşmasıyla siyaset sahnesinin hareketlendiğini belirterek, “Bakınız meydanlarda hareketliğe. Meydana çıkan, mikrofonu kapan veya kamerayı gören başlıyor siyasi rakiplerini karalamaya, hatta küfür ve hakaret etmeye. Üslup o kadar sert ki tabanları da geriliyor. Kendi tabanlarını kenetleyebilmek için halkın arasında gerginlik ve fitne çıkarıyorlar. Bu doğru bir şey değil. Bu üstadımız Said Nursi’nin canavarlık olarak tarif ettiği menfaate dayalı siyasettir. Gerçekten Üstadımız çok güzel tarif etmiş menfaate dayalı siyaset canavarlıktır.” ifadelerini kullandı.

“Adaylarımız zulme boyun eğmemeyi Hz. Hüseyin’den öğrendi”
Seçtikleri belediye başkan adaylarının Hz. Ebubekir’den doğruluk dersini, Hz. Ömer’den adalet dersini Hz. Osman’dan Hilmi ve hayâ dersini, Hz. Ali’den cesaret ve şecaat dersini aldıklarını ifade eden Yapıcıoğlu, “Bizim adaylarımız, zulme karşı kıyam etmeyi ve zulme boyun eğmemeyi seyidi şüheda Hz. Hüseyin’den öğrenmişlerdir.”şeklinde konuştu.

Davalarının Peygamberlerin, Kerbela şehidi Hz.Hüseyin’in onun aziz torunu şeyh Said’in Ahmedê Xani’nin davası olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, “Davamıza Hür Dava dedik. Hürriyet Allah’a kul olmaktır. Allah’a kul olmayan, başkalarına kendisi gibi insanlara kul olmak zorunda kalır. İnsanı hürriyetine kavuşturmak, ona ancak kulluk bilinci vermekle olur.”diye konuştu.

“Bizim örfümüzde kadınlara el kaldırmak yoktur”
Dün Van mitingi sonrası BDP’li saldırganların bayanlara saldırısına da değinen Yapıcıoğlu, “Bizim örfümüzde, kültürümüzde ve medeniyetimiz de kadınlara el kaldırmak yoktur.Siyasi çıkar elde edeceğim diye insanları korkutmak, başka partilerin mitinglerine katılımı engellemek için gerginliği tırmandırmak isteyenler,şunu çok iyi bilsinler ki bu gerginlik onların işine yaramayacak. Ve bu gerginlik en büyük zararı onlara verecek. Halk kimin huzuru kaçıran olduğunu, kimin huzuru bozmak istediğini çok iyi biliyor.”ifadelerine yer verdi.

“Yanlış adaylarla seçimi kazanmaktansa doğru adaylarla kaybetmeyi tercih ettik”
Bir tek Allah’tan korktuklarını vurgulayan Yapıcıoğlu, siyaset sahnesine çıktıklarında yanlış adaylarla seçimi kazanmaktansa doğru adaylarla seçimi kaybetmeyi tercih ettiklerini belirterek,  doğru adayı ise şöyle tarif etti: “Bize göre doğru aday en başta hırsızlık yapmayacak, halkın malını kendi menfaati için kullanmayacak, kendi zimmetine geçirmeyecek, kendi yandaşlarına peşkeş çekmeyecek birisi olmalıdır.”

  Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Mehdi Oğuz ise, Yıllardır belediyelerde partizanlık yapıldığını kaydederek “Yıllardır partizanlıktan çok çektik, gelenler halka vaad ettiklerini kendi aralarında paylaşıyorlar, belediye imkanlarını yandaşlarına dağıtıyorlar. Hizmeti belli bir gruba götürüyorlar. Halkımızı dışlıyorlar. Hür Dava Partisi’nin Belediyecilik anlayışında partizanlığa asla yer olmayacaktır. İster bize oy versin ister vermesin siyasi düşüncesi ne olursa olsun, mezhep ve meşrebi ne olursa olsun halkımız arasında ayrım yapmaksızın herkese hizmet edeceğiz.”dedi.

“Bir milletin efendisi o milletin hizmetkârıdır”
Peygamber Efendimiz(s.a.v)’in “Bir milletin efendisi o milletin hizmetkârıdır.”hadisini hatırlatan Oğuz,  “Hür Dava Partisi’nin belediyecilik anlayışı da, belediye başkanı ve belediye çalışanları da halkımızın hizmetkârı olacak Allah’ın izniyle” şeklinde konuştu.

Programda konuşan Erciş Belediye başkan adayı Halil Caroz ise konuşmasına Hz.Resulullah (s.a.v)’in hayatından kesitler sunarak başladı.

“Bizi yönetenler bize hizmet mi etti yük mü oldu?”
Doğu’nun en güzel ilçesi olan Erciş’in harabeler ve barakalar şehrine döndüğünü söyleyen Caroz, Peygamber efendimiz(s.a.v)’in “Hepiniz çobansınız ve güttüğünüzden sorumlusunuz”hadisini hatırlatarak, “Bizi yönetenler bize hizmet mi etti yoksa sırtımıza kambur mu oldu? şeklinde sordu.

Konuşmaların ardından ilçe seçim lokalinin açılışını yapan genel başkan Zekeriya Yapıcıoğlu hayırlı olsun dileklerinde bulunarak açılışa katılan davetlilerle sohbet edip çocuklara şeker ikram etti.

(Zeki Aras/İlyas Yavuz –İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir