• DOLAR 34.2
  • EURO 37.256
  • ALTIN 2934.065
  • ...
Yaman:`Biz Rabbimize hür olarak adanmışız gençleriz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Sur İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ‘Hür Gençlik’ konferansı büyük bir beğeniyle izlendi.

Konferansa HÜDA PAR Büyükşehir Belediye Başkan adayı M.Hüseyin Yılmaz, Sur Belediye Başkan adayı Mahmut Uçar, Yenişehir Belediye Başkan adayı Fikri Karavil ve Lice Belediye Başkan adayı Muttalip Yuva ve Gazeteci yazar Özkan Yaman katıldı.

Konferansta bir konuşma yapan HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı M.Hüseyin Yılmaz, gençliğin önemine değinerek,Müslüman bir gencin üzerinde taşıması gereken vasıflara vurgu yaptı.

“Hz. Resulullah (sav)’ın etrafında ilk toplananlar gençlerdi”
Yılmaz konuşmasında, “Müslüman geçlerden toplumun beklentisi nedir? Müslüman bir genç bunu düşünmek durumundadır. Zira bunlar önemlidir.Bizler bu şuurda, bu bilinçte hareket etmeliyiz.Unutmayın ki Hz. Resulullah (sav)’ın Mekke’de etrafında ilk etapta toplanarak İslam’ı sahiplenenlerin büyük çoğunluğu gençlerden oluşuyordu. Sadece Resulullah’ın döneminde değil, İslam tarihine de baktığımızda, İslam davasına sahip çıkıp bu uğurda olması gereken mücadeleyi yüklenenlerin çoğunluğunun, gençlerden oluştuğuna şahit oluyoruz. Ki bu ayrıntıya Allah (cc)  da Kuran’da değiniyor” dedi.

“Bu gençler yıllar sonra başka ülkelere vali olarak gittiler”
Peygamberin etrafından bir araya gelenlerin büyük bir çoğunluğunun gençlerden oluştuğunu dikkat çeken Yılmaz, bu gençlerin yıllar sonrasının komutanları, valileri olarak tarih sahnesine çıktığına işaret ederek, “Bu gençler yıllar sonra başka ülkelere vali olarak gittiler. Gittikleri yerleri hem imar ettiler hem de eğittiler.Medine’ye ilk geleni hatırlayın. Musab bin Umeyr’i hatırlayın. Medine onunla hayat buldu. İslam’ı öğrendi.” diye konuştu.

Konferansa katılan gazeteci yazar ve televizyon programcısı Özkan Yaman ise yaptığı konuşmada, “Biz Rabbimize hür olarak adanmış gençleriz.Her türlü kölelikten Allah’a sığınırız. Bizler hür olarak her türlü esaret zincirlerinden, hür olarak zalime boyun eğmekten, kula kulluk etmekten, nefse tabi olmaktan, şeytana uymaktan Allah’a sığınırız. Hür olarak adanmışız ve hür bir davayı temsil ediyoruz.” dedi.

Konferans tiyatro ve  sinevizyon gösteriminin ardından, okunan   şiirler ve seslendirilen  ilahilerden sonra  yapılan dua ile son buldu. 

(Yakup Moğulgani/Davut Ergin - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir