• DOLAR 34.236
  • EURO 37.29
  • ALTIN 2944.424
  • ...
Yapıcıoğlu: `Kimseden korkumuz yok`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden HÜDA PAR’ın diğer bir adresi Van’ın Muradiye ilçesi oldu.

Sait Tink Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılışlara Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu ve Partinin Medya ve Tanıtımından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens te katıldı.Muradiye seçim lokalinin açılış programında konuşan Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, son günlerde partilerine yönelik gerçekleşen saldırıları hatırlatarak kimseden korkularının olmadığını, bununla birlikte sulh ve barış ehli olduklarını vurguladı.

Programda halka hitap eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, seçim lokalinin açılışı için geldiklerini ancak açılışın miting havasında gerçekleştiğini ifade etti.

“Davamız Peygamberlerin, kerbela şehidi Hz.Hüseyin’in davasıdır”
Davalarının Peygamberlerin, Kerbela şehidi Hz. Hüseyin’in onun aziz torunu şeyh Said’in Ahmedê Xani’nin davası olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, “Davamıza Hür Dava dedik, Hürriyet Allah’a kul olmaktır. Allah’a kul olmayan başkalarına, kendisi gibi insanlara kul olmak zorunda kalır. İnsanı hürriyetine kavuşturmak, ona ancak kulluk bilinci vermekle olur.” şeklinde konuştu.

“Menfaate dayalı siyaset canavarlıktır.”
Hür Davayı insanlara götürmekle kulları başka kullara kul olmaktan çıkaracaklarını söyleyen Yapıcıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Siyasiler ‘Biz size hizmet etmek için yola çıktık’ diyorlar. Olması gereken herkesin kendi projelerini kendi düşüncelerini halka arz etmesi, halktan bu şekilde destek istemesi ve alırsa önümüzde ki 5 yıllık dönem için yönetime gelmesidir. Kural bu değil mi? Evet! Peki, ne oluyor? Siyaset sahnesine bakınız. Meydanlarda hareketlilik, meydana çıkan, mikrofonu kapan veya kamerayı gören, başlıyor siyasi rakiplerini karalamaya, hatta küfür ve hakaret etmeye. Üslup o kadar sert ki tabanları da geriliyor. Kendi tabanlarını kenetleyebilmek için halkın arasında gerginlik ve fitne çıkarıyorlar. Bu doğru bir şey değil. Bu üstadımız Said Nursi’nin canavarlık olarak tarif ettiği menfaate dayalı bir siyasettir. Gerçekten Üstadımız çok güzel tarif etmiş, menfaate dayalı siyaset canavarlıktır.” dedi.

Siyasete yeni bir ses, yeni bir renk ve yeni bir soluk getireceklerini belirten Yapıcıoğlu, “En önemli farkımız, bizi seçim meydanlarında on- buna hakaret ederken görmeyeceksiniz. Zaten herkes her şeyi görüyor. Kimin ne yaptığı bu aziz milletin gözünden kaçmıyor.”diye konuştu.

“Adaylarımız sahabelerden derslerini almışlardır”
Belirledikleri adayların, Hz. Ebubekir’den doğruluk dersini, Hz. Ömer’den adalet dersini Hz. Osman’dan hilmi ve hayâ dersini, Hz. Ali’den şecaat dersini aldıklarını kaydeden Yapıcıoğlu, Bizim adaylarımız, zulme karşı kıyam etmeyi ve zulme boyun eğmemeyi seyidi şüheda Hz. Hüseyin’den öğrenmişlerdir.”benzetmesinde bulundu.

“Biz insanları kardeş yapmaya geliyoruz düşman değil”
Dün Van’da gerçekleşen mitingi hatırlatan Yapıcıoğlu, “Biliyorsunuz o açılış duyurusu için el ilanı dağıtan partili 4 kardeşimiz saldırıya uğradı. Daha öncede pek çok yerde araçlarımıza, parti üyelerimize, parti binalarımıza saldırılar oldu. Seçim lokallerimiz taşlandı. Biz sürekli kardeşlerimizi sükûnete davet ettik. Biz dedik ki biz sulh ehliyiz, biz barış ehliyiz. Biz yapmaya geliyoruz yıkmaya değil. Biz insanları kardeş yapmaya geliyoruz düşman yapmaya değil. Buna rağmen, saldırıya uğradığımız halde sanki biz saldırıyormuşuz gibi basına haberler servis edildi.”şeklinde konuştu.

“Basın saldırılara kör ve sağır kaldı”
“Dün ki miting dağılışından sonra 5-6 bacımız saldırıya uğradı.”diyerek yaşanan insanlık dışı olaylara dikkat çeken Yapıcıoğlu, “Bu saldırıdan sonra olay yerinde birçok görüntü çekildi. Bir iki yerde bu görüntüler yayınlandı. Genel anlamda basın bu olaya sessiz ve sağır kaldı. Ama mızrak çuvala sığmadı bu sefer. Çünkü halk ordaydı, basın ordaydı. Onlar biz saldırıya uğradık diyemediler.”şeklinde konuştu.

Olayların büyümesi, daha ciddi boyutlara ulaşması durumunda bunun vebalini kimsenin taşıyamayacağını belirten Yapıcıoğlu, “Bir kez daha sesleniyorum biz huzur taraftarıyız. Biz gerginlik çıksın istemiyoruz ama biz zulme karşı boyun eğmemeyi de Hz. Hüseyin ve Şeyh Said Efendiden ders almışız.”dedi.

“Kimseden korkumuz olmadığı gibi biz sulh ve barış ehliyiz”
Kimseden korkmadıklarını vurgulayan Yapıcıoğlu, “Birileri engelliyor diye, böyle yapmayın diyor diye, kendi çalışmalarımızı yapmaktan geri durmayacağız. Kimsenin çalışmasına da karışmayacağız.” ifadelerine yer verdi.

Van Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Mehdi Oğuz ise yaptığı konuşmada, Belediyelere yetim malı gibi sahip çıkacaklarını belirterek, yıllardır belediyelerde partizanlık yapıldığını, yıllardır partizanlıktan çok çektiklerini ifade etti.
Oğuz ,“Başa gelenler halka vaat ettiklerini kendi aralarında paylaşıyorlar dağıtıyorlar, belediye imkânlarını yandaşlarına dağıtıyorlar. Hizmeti belli bir gruba götürüyorlar. Halkımızı dışlıyorlar. Hür Dava Partisi’nin Belediyecilik anlayışında partizanlığa asla yer olmayacaktır. İster bize oy versin ister vermesin siyasi düşüncesi ne olursa olsun, mezhep ve meşrebi ne olursa olsun, halkımız arasında ayırım yapmaksızın herkese hizmet edeceğiz Allah’ın izniyle.” ifadelerini kullandı.

“Belediye başkanı olan kişi bir grubun değil bütün halkın belediye başkanı olmalıdır.”diyen Oğuz, “Devlet kişi başına ödenek gönderiyor belediyeye, herkesin istihkakı var. Eğer siz bir kardeşinize gelen istihkakı başka birisine harcarsanız bu kul hakkı ihlalidir.”ifadelerine yer verdi.

Programda konuşan Muradiye belediye başkan adayı Kazım Bilici ise,  “Siz hizmetin en iyisine layıksınız. Bu hizmetin en iyisi, en güzeli ancak sizin adınıza gelen kaynakların israf edilmeden, birilerine peşkeş çektirilmeden, herkesin hakkını herkese teslim etmek suretiyle olur. Biz Hür Dava Partisi olarak inşallah yönetime geldiğimizde hür kadrolarımızla, bu hizmeti ayağınıza getirecek ve sizin hizmetinize sunacağız.”dedi.

Belediye kaynaklarının israf edilmemesi, hakkıyla yerinde kullanılması durumunda, bütün halkı mutlu edecek refaha kavuşturacağını kaydeden Bilici, “Biz inşallah tarihimizde örnek insanların, örnek şahsiyetlerin, Hz. Ömer’lerin, Hz. Alilerin, Bediüzzamanların ve Şeyh Ahmedê Xanî’lerin torunları olarak memleketimize, dinimize diyanetimize yakışır bir yönetim, bir kadro sunacağız inşallah.” ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından genel başkan Yapıcıoğlu ve başkan adayları ile birlikte seçim lokalinin açılış kurdelesini kestiler. Salavatlar eşliğinde yapılan kurdele kesim merasiminden sonra Yapıcıoğlu ve başkan adayları lokalde tebrikleri kabul etti ve açılışa katılan misafirlerle sohbet etti. 

(Zeki Aras/İlyas Yavuz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir