• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Bayanlara saldıran BDP`lilere tepkiler artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Hira-Der Yönetimi, Hür Dava Partisi’nin Van’da düzenlediği mitingden dönen tesettürlü bu  5 bayana BDP’liler tarafından yapılan saldırıyı sert ifadelerle kınadı.

Yapılan açıklamada, hem Kürt örfünde hem de İslam’da savaş zamanlarında bile kadına dokunulmadığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: “Bu menfur olay halkımıza BDP/PKK zihniyetinin ne İslam’la ne de Kürt örfü ile hiçbir ilişkisinin kalmadığının açık bir göstergesidir. Aynı zamanda kadın hakları iddiasındaki ikiyüzlülüğünün de ifadesidir. Zira yaklaşık kırk yıldan beridir bu zihniyet bölgede yüzlerce kadının kanına girmiş binlerce çocuk yaştaki kızları anne babasından koparmış yüzlercesinin ırzına geçilmiştir. Aynı zihniyet bu gün de kadın hakları kadın özgürlüğü ve benzeri isimler altında Kürtlerin kız ve kadınlarını iffetinden ve inancından uzaklaştırmıştır.” denildi.

“BDP’lilerin İslam’la ve Kürtlükle bir alakası yok”

BDP/PKK çetelerinin her zaman ve her fırsatta kendisi gibi düşünmeyen kadınları da acımasızca cezalandırdığına dikkat çekilen açıklamada, “Bugün Van’da başörtülü bacılarımıza da yapılanda bunun en açık örneğidir. Bu olay BDP’lilerin İslam’la ve Kürtlükle bir alakalarının kalmadığını halkımıza göstermiştir. Ancak kadınlarımızın bizler için kırmızı çizgilerimiz olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Tarihten ders almalarını tavsiye ediyoruz. Medine’de Yahudiler tarafından Müslüman kadının tesettürüne el atmanın bedelinin ne olduğunu İslam tarihinden öğrensinler. Halkımızın da bu olay karşısında gayrete gelmesini ve bu zihniyeti tanımasına davet ediyor ve bu çirkin saldırıyı şiddetle lanetliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir