• DOLAR 34.262
  • EURO 37.495
  • ALTIN 2913.87
  • ...
Aşırı yağışlardan dolayı sokakları pis su bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Kuraklık tehlikesi yaşayan Şanlıurfa’da dün geceden itibaren etkili olan yağmur, sevindirirken Eyyübiye ilçesinde ise alt yapı eksikliğinden dolayı sıkıntıya sebep oldu. Eyyübiye ilçesine bağlı Muradiye Mahallesindeki dağlık bölgede bulunan mağaralarda yağmur suyunun sürüklediği hayvan pisliği, sokak ve caddeleri bastı. 

Aşrı yağışın tıkadığı kanalizasyonların işlev görmemesi üzerine sokaklara taşan pis sudan dolayı birçok kişi evinde mahsur kaldı. 

Kanalizasyon ızgara kapaklarının açılması bile işe yarmadığı mahallede birçok ev ve işyerini su bastı. Evini su basan vatandaşlar kendi imkânlarıyla suları tahliye ettiler. 

Hayvan beslenen mağaralardan gelen hayvan pisliği, Eyyübiye ilçesinin en işlek caddelerinden olan Eyyüp Peygamber caddesinde toplandı. Birçok kişinin pislikten dolayı karşıdan karşıya geçerken zorlandığı görüldü. Pis suların ortalığa yaydığı kokudan rahatsız olan birçok esnaf, belediyeye tepki gösterdi. 

Duruma tepki gösteren Halil B. İsimli vatandaş, hayvan beslenen mağaralarda hayvan pisliği gelişi güzel atılıyor. Bu yerlerde kontrol ve denetim yapılmıyor. Bu mevki Muradiye Mahallesini ve Hacı Bayram Mahallesini birbirine bağlayan caddedir. Bu konuya hem belediye yetkilileri hem de muhtarlar duyarsız kalıyorlar. Kaç defa dilekçe vermemize rağmen herhangi bir cevap verilmedi ve çözüm üretilmedi. Bu durumdan çok mağduruz ve çok sıkıntı çekmekteyiz.” dedi.  

Ahmet D. isimli diğer bir vatandaş ise, ”Görüldüğü gibi rezalet içerisindeyiz. Mahallenin üst kısmında mağaralarda hayvan besleniyor. Her yağmur yağdığı zaman yukarıdaki hayvan pisliği direk buraya akıyor. Belediye böyle bir durumun olduğunu bildiği halde gelip yağmurdan sonra sadece temizliyor.” diyerek tepki gösterdi.  ( Osman Gülebak- İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir