• DOLAR 34.261
  • EURO 37.565
  • ALTIN 2896.22
  • ...
BDP`lilerin bayanlara saldırısına Viranşehir`den tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- HÜDA PAR Viranşehir ilçe teşkilatı, BDP’lilerin Van’da tesettürlü bayanlara yaptığı saldırıyı sert dille kınadı. 

HÜDA PAR İlçe Başkanı Mehmet Kaya tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Van’da dün HÜDA PAR’ın düzenlediği mitingden sonra  evlerine dönen 5 başörtülü bayan Cumhuriyet Caddesi Sanat Sokağı yakınında bulunan BDP seçim bürosundan çıkan azgın bir topluluk tarafından saldırıya uğradı. Bu Kürtlere yapılmış en son ihanettir.  Kürtlerin örfünde âdetinde ve inancında düşmanı bile olsa, bayanlara asla el kaldırılmaz. Bu saldırıyı yapanların Kürtlükle, İslam ile ve insanlık ile hiçbir alakaları yok.” 

BDP ve uzantılarının HÜDA PAR’a ve İslami  STK’lara saldırdığını ifade eden Kaya, “Yapılan saldırılara her gün yenileri ekleniyor. Yapılan saldırıları aydınlatması gereken yetkililer ise izlemek ile yetiniyor. HÜDA PAR’ın saldırılara karşılık vermemesi ve sağduyulu davranması neticesinde istenilen çatışma ortamı oluşmadı. Bayanlara yapılan bu saldırı HÜDA PAR provoke etmek amacıyla yapılmış bir saldırıdır.” dedi. 

Kaya, “8 Mart etkilikleri düzenleyip akabinde örtülü bayanlara saldırı ikiyüzlülüğün göstergesidir. Demokrasi ve barış söylemlerinin yalandan ibaret olduğunun ispatıdır. BDP ihtirasları ve tek tip insan yetiştirme hevesi ile bölgeyi ataşe atıyor.  Küçük çocukları ve gençleri pimi çekilmiş bomba gibi sağa sola saldırtıyor.  Yakılmak istenen ateş başta ateşi yakanları yakacak. BDP birinci ağızdan özür dilemeli ve saldırganların parti ile ilişkileri sonlandırmalıdır.  Bu saldırıları şiddet ile kınıyoruz.”denildi. 

Yaptığı açıklamada HÜDA PAR’ın seçim çalışmalarına da değinen Kaya “ Şuan itibari ile ilçede kapısını çalmadığımız ev kalmadı. Bütün evleri ziyaret ederek tanıtım kartları ve broşür verdik. İlçemize bağlı 200 ‘den fazla köyü ziyaret ettik.  Kart ve broşür dağıtımında bulunduk. Esnaflarımızı ziyaret ettik. Birçok alanda seçim çalışmalarımız devam ediyor.  Halkımızın partimize teveccühü çok iyi.”dedi.(Sabri Acet-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir