• DOLAR 34.297
  • EURO 37.546
  • ALTIN 2913.853
  • ...
SP: `Bu saldırı başörtüsüne ve bizlere yapılmıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Saadet Partisi Van İl Başkanlığından yapılan açıklamada, yaşanan olayın kendilerini derinden üzdüğü belirtilerek, “Başörtülü hanım kardeşlerimizin cadde ortasında tartaklanması ve onurlarının zedelenmesi bizim anlayışımızla, inancımızla ve kültürümüzle asla uyuşmamaktadır. Bu saldırı başörtüsüne ve bizlere yapılmıştır.” denildi. 

Saadet Partisi: “Bu saldırı başörtüsüne ve bizlere yapılmıştır”
“Pazar günü Cumhuriyet Caddesi’nde bir grup hanımefendiye yapılan çirkin saldırıyı Saadet Partisi camiası olarak şiddetle kınıyoruz” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu talihsiz olay bizleri derinden üzmüştür. Başörtülü hanım kardeşlerimizin cadde ortasında tartaklanması ve onurlarının zedelenmesi bizim anlayışımızla, inancımızla ve kültürümüzle asla uyuşmamaktadır. Bu saldırı başörtüsüne ve bizlere yapılmıştır. Kamuoyuna sesleniyoruz ve diyoruz ki: 8 Mart dünya kadınlar gününden bahsedenler nerede? Olayın yaşandığı muhitte bulunan esnaf nerede? Bizler Müslümanız, bizim onurumuz inancımızdan gelir. Bu saldırı onurumuza ve inancımıza yapılmıştır.”

“Saldırıya uğrayan bacılarımızdan ve ailelerinden derhal özür dilensin”
Yerel seçimlere az bir zaman kala kimi kesimlerin hırçınlaşmasının ve seviyesizleşmesinin kendilerini tedirgin ettiği ifade edilen açıklamanın devamında, “İlimizin güvensiz bir hale gelmesi, insanlarımızın hırçınlaşması, seviyesizleşmesi bizleri tedirgin etmektedir. Buradan Van emniyetine sesleniyoruz, olayın yaşandığı yerdeki güvenliği neden sağlayamıyorsunuz? 

İnancımızda ve kültürümüzde hanım kardeşlerimizin ayrı ve önemli bir yeri vardır. Efendimiz (sav) bir hadisi şerifte: “Hanımlarınızı üzmeyin Onlar, Allah’u Teâlâ’nın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!” buyurmuşlardır. 

Şunu iyi biliyoruz ki, bizim toplum yapımımızda kan davası dahil hiçbir şahsi ve siyasi olaya kadın alet edilmez ve onlara dokunulmaz. Bu saldırıyı yapanların eğer azcık inanca, Efendimize (sav) ve kadına saygıları varsa, o hanım kardeşlerimizden ve ailelerinden derhal özür dilemelidirler.” denildi. 

“Çevresine zarar veren bu insan müsveddelerine efendileri gerekli uyarıları yapsın”
Açıklamada ayrıca, bu çirkin saldırı ile ilgili Saadet Partisi olarak toplumu bu şekilde geren ve baskı uygulamaya çalışanlar bir kez daha uyarılarak, “Topluma zarar vermek, hanım kardeşlerimizi barbarca tekmelemek, araç camlarını kırmak, aklıselim insanların yapacağı bir iş değildir. Bu fiili işleyen ve toplumun içinde adeta bir kanser mikrobu gibi çevresine zarar veren bu insan müsveddelerine böylesine insanlık dışı olayları yapmamaları için efendileri tarafından gerekli uyarıları yapmalarını ve o grupları sükunete çağırmalarını telkin ediyor; tüm Van halkımıza saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.” ifadelerine yer verildi. 

Öte yandan her platformda kadın haklarından söz eden PKK/BDP güruhu ise söz konusu Müslüman kadın olunca dilsiz şeytan misali sessizliğini kuruması manidar bulundu.  (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir