• DOLAR 34.292
  • EURO 37.524
  • ALTIN 2923.285
  • ...
`Kadın hakları saz çalıp oynamakla elde edilmez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Saadet Partisi Batman Belediye Başkan Adayı Ahmet Çiftçi, 8 Mart Kadınlar Günü adı altında hanımları çeşitli etkinliklerle onlara kadın haklarını verdiğini zannedenlerin, saz çalıp oynatanların, bunu bir hürriyet, bir kadın hakkı diye tanıtmaya kalktıklarını ifade etti.

 Çiftçi; “Bunlar, İslam’ın zerresinden anlamadıkları için bu gafletin içerisindedirler. 1500 yıl evvel Hz. Muhammed s.a.v.’in getirdiği dini mubinle kadınlara en büyük hak verilmiştir. İslam dini kadınlarımızın ayakları altına cenneti sererek hakkını vermiştir. Evinin hanımefendisi, çocuğun annesi yaparak hakkını vermiştir. Çeşitli etkinlikler adı altında kadınlara hak vermeye yeltenenlerin İslam’dan haberleri yoktur. İslamı yaşamadıkları için kadın haklarından bihaberdirler” dedi.

 Özendikleri Avrupa kadına köle muamelesi yapıyor

Bunların İslam’dan önce sırf kız çocukları olduğu için diri diri gömenlerle aynı kaderi paylaşmaktadırlar diyen Çiftçi; “Yazık, yazık, yazık… Özendikleri Avrupa’daki, Amerika’daki kadınların durumuna bakmak gerekir. Bu kendini uygar zanneden ülkelerin sömürdükleri ülkelerde yaşayan kadınlara uyguladığı köleliği görmüyorlardır. Bangladeş, Vietnam, Afrika… Bakın buralara, kadınları günde bir dolara çalıştırarak köle gibi kullanıyorlar. Özendikleri batı, kadını otomobil, süpürge, beyaz eşya, çiklet gibi ürünlerin reklamlarında oynatmaktan başka bir hak vermemiştir. Eğer bu da bir hak ise tabi. Kadını bir figüran olarak kullanmaktadırlar” şeklinde konuştu.

 Çiftçi açıklamasının devamında şunları söyledi: “İnsanları şehevi noktada coşturarak bir felakete sürüklemektedirler 1500 yıl evvel olduğu gibi yine birileri kadınlarımızı köleleştirme gayreti içerisine girmiştir. Saadet Partisi olarak tüm halkımızı uyarıyoruz. Bu tür gelenek haline getirilmeye çalışılan etkinliklerin dinimizle, örfümüzle ilgisi yoktur. Bu tür etkinliklerle kadınlarımızı baştan çıkarmaya, köleleştirmeye ve onları bir felakete sürüklemeye çalışmaktadırlar.”dedi.  (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir