• DOLAR 34.284
  • EURO 37.534
  • ALTIN 2929.303
  • ...
``Asıl engel kalplerde bulunan engeldir``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl Ortopedik Engelliler Derneğinin düzenlediği törene katıldı. 

Bingöl Belediye Kültür Merkezinde Ortopedik Engelliler için düzenlenen törende, 14 Tekerlekli Sandalye 1 Adet Akülü Tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine verildi. 

‘’Aşılamayacak hiçbir engel yok’’

Bütün engeller aşılmak için var olduğunu belirten Bakan Yılmaz, ‘’Aşılamayacak hiçbir engel yok. Geçmişte özürlü deyip, biraz daha farklı kelimeler kullanıp, toplumsal hayatın dışına ittiğimiz, ekonomik hayatın dışına ittiğimiz, sivil ve siyasi hayatın dışına ittiğimiz kardeşlerimiz çok çileler çekti. Fakat bu son 10 yılda büyük değişimler oldu. Bu alana bakış açısını değişti, bu alana yönelik politikaları değişti, yeni kanunlar yaptık. Engelliler kanunu Türkiye’de devrim niteliğinde bir kanundur. Bütçeden çok büyük kaynaklar bu işe harcadık.” dedi. 

‘’Engelli bakımı yapana ücret ödüyoruz’’

Başbakanımıza şükranlarımı sunuyorum bütün engelliler adına imkânları sonuna kadar zorladığını ifade eden Yılmaz, “ Türkiye’ de muazzam değişimler yaşandı okula gidemeyenler okula gitmeye başladı, yeterli sağlık hizmeti alamayanlar sağlık hizmeti almaya başladı.  Hatta evde sağlık hizmeti vermeye başladık onlar için evde baktığımız engelliye aylık ücret evde engelli bakımı yapana ayrı ücret ödemeye başladık.  Artık diyoruz ki her taraf engelliler için müsait hale gelsin engelliler her alanda daha rahat yaşayacağı hayata daha rahat katılacağı koşulları hazırlıyoruz.”diye konuştu. 

‘’Bingöl’de 4 bin 363 kişiye engelli maaşı veriyoruz’’

Engellilere yönelik yapılan hizmetlere değinen Yılmaz, “Şuan Bingöl’de 4 bin 363 kişiye engelli maaşı veriyoruz çok şükür. Son 10 yılda engelli kardeşlerimize verdiğimiz maaşının toplamı 53 milyon Türk Lirasını geçmiş. Bingöl’de 803 kişiye evde engellisine baktığı için maaş ödüyoruz. O da yaklaşık 7 trilyon bunlar bir şeyi gösteriyor o da bizim insan odaklı politikamızdır.’’ İfadelerini kullandı. 

‘’Asıl engel kalplerde bulunan engeldir’’

Bizim inancımızın gereği de budur. Bizim manevi değerlerimizde hep şunu vurgularız. Asıl engel kalplerde bulunan engeldir. Asıl engel bedenlerde olan engel değildir. Kör insan dediğimiz gözler değildir, gönüller kördür, kalpler kördür diye yüce kitabımızda da geçer. Diğer maddi engel geçici bir sıkıntıdır. Bugün yaşarız yarın dünyada geçer yahut Ahiret te geçer. Ama asıl körlük Allah hepimizi muhafaza etsin ondan. Asıl engellilik kalplerde ve gönüllerde olan engeliktir. Yüce Allah hepimizi ondan muhafaza etsin.’’ Şeklinde konuştu. 

Program sonunda Ortopedik Engelliler derneğine katkı sunan hayır severlere Bakan Yılmaz Plaket verdi.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir