• DOLAR 34.296
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2908.329
  • ...
Hastene personeline yapılan saldırı kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Geçtiğimiz Cuma günü Bölge Devlet Hastanesinde hasta yakınları ile hastane personeli arasında yaşanan ve 12 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olay ile ilgili Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) ve güvenlikçiler, basın açıklaması düzenledi.

Bölge Devlet Hastanesi Acil girişinde yapılan basın açıklamasını Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, okudu.

“Kolluk kuvvetleri olaya geç müdahale etti”
Sağlıkta şiddetin sürekli gündeme geldiğini ifade eden Seven, “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin katlanılamaz boyutlara varması, sağlık çalışanlarını canından bezdirmiş, sağlık çalışanlarının tükenmişlik sendromu yaşamalarına neden olmuştur. Geçtiğimiz gün Bölge Devlet Hastanesinde yaşanan olayda da idari tedbirleri uygulamakla görevli özel güvenlik görevlileri saldırgan hasta yakınlarının hedefi olmuştur. Olayda özel güvenlik görevlilerinden bazıları yaralanmış ve canlarını zor kurtarmıştır. Kolluk kuvvetlerinin olaya geç müdahalesi de olayın büyümesine neden olmuştur. Yine aynı olayda kolluk görevlilerinin de yaralanmış olması olayın vahametini gözler önüne sermektedir. Daha önce 112 Acil Sağlık İstasyonunda yaşanan olaya benzer şekilde kolluk kuvvetlerinin olaya geç müdahalesi ve sağlık personelinin can güvenliğini sağlayacak tedbirleri almakta gecikmesi kabul edilemez olduğunu ilgili birimlere hatırlatıyoruz.” dedi.

“Şiddeti sona erdirecek düzenlemeler hayata geçirilmeli”
Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara daha ağır yaptırımların uygulanmasını isteyen Seven, “Yapılan bazı düzenlemelere karşı sağlık çalışanlarının mağduru olduğu şiddet olaylarının faillerine verilen cezalar ve uygulanan yaptırımlar yetersiz kalmakla birlikte şiddete yönelten sebepleri bir an önce ortadan kaldırmak birinci vazifemiz olmalıdır. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara daha ağır yaptırımların uygulanması, yine bu kişilere verilecek cezaların da caydırıcı olması gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Sağlık-Sen olarak buradan tüm yetkililere çağrıda bulunuyoruz; sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti sona erdirecek, sağlık çalışanlarının güvenli ve huzurlu bir şekilde görevlerini yapabilmelerini sağlayacak önlemlerin bir an önce için hayata geçirilmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Özel güvenlik görevlilerine hasta yakınları tarafından yapılan şiddeti de kınadıklarını ifade eden Seven, “Şiddetin bir hak arama yöntemi olmadığını hatırlatıyor ve bu tür müessif olayların son bulmasını umuyoruz. Sağlık-Sen olarak şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının yanında olduğumuzun bilinmesini ve kendilerine her konuda da destek olacağımızın tüm kamuoyunca bilinmesini istiyoruz.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir