• DOLAR 34.196
  • EURO 37.538
  • ALTIN 2891.131
  • ...
Şırnak`ta HÜDA PAR flamalarını yaktılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK -  Bahçelievler Mahallesi TOKİ lojmanları Cizre Caddesi üzerinde asılı Hür Dava Partisi’ne (HÜDA PAR) ait flama ve bayraklar, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce sökülüp yakıldı. 

Görgü tanıklarının ifadelerine göre gece yarısı meydana gelen olayın, 14-17 yaşlarında yüzleri kapalı bir grup genç tarafından gerçekleştiği bildirildi. 

“Bu kaçıncı provokasyon eylemi”
Duruma tepki gösteren HÜDA PAR Şırnak Merkez İlçe Başkanı Emcet Yalçın, “Bu kaçıncı provokasyon eylemidir, artık sayısını bilemiyoruz. Aramıza nifak tohumları atan böyle çirkin harekeleri yapıp bizi yıldırmak isteyenlerin oyunlarına gelmeyeceğiz’’dedi. 

Olayın MOBESE kameraların önünde gerçekleştiği halde emniyet güçlerinden bir müdahale olmadığına dikkat çeken Yalçın, “Bu provokatif eylemcilerin biran önce yakalanması ve adalet önünde hesap vermesi için kolluk birimlerinin MOBESE görüntülerinden yola çıkarak gereğinin yapılmasını istiyoruz.” diye konuştu. 

Seçimlerin özgür bir irade ile yapılmasından yana olan çevre esnafı sabah işyerlerini açınca gördükleri manzara karşısında olaydan duydukları üzüntüleri dile getirdiler. 

Yapılan provokatif eylemlere tepki gösteren esnaf A.B,  “Herkesin seçim propagandasını özgürce yapma hakkı vardır. Bu bağlamda her partiye saygı duyulması gerekir. Olayı kınıyorum.” dedi. 

Yapılan saldırıların çok çirkin ve affedilemez olduğunu belirterek diğer bir vatandaş Y.M. ise “Olayı esefle kınıyorum çok çirkin bir saldırıdır. Polisin bu tür huzur bozucu çeteleri yakalaması hepimizin huzur ve refahı için elzemdir.” diye konuştu.

(Mustafa Erkan-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir