• DOLAR 34.2
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2885.68
  • ...
"BDP' lilerin başörtülülere yaptığı saldırı, hiçbir inançta yok"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Ağrı İl Teşkilatı, Van’da Hür Dava Partisinin düzenlediği mitingden dönen başörtülü bayanlara BDP’liler tarafından yapılan saldırıyı ser bir şekilde kınadı.

 

Açıklamayı yapan Ağrı Belediye Başkan Adayı Burhan Aslan, Kürtlerin örfünde erkeklerin bayanlara saldırmasının olmadığına dikkat çekerek, “Dün HÜDA PAR’ın Van merkezde yapılan seçim mitingine katıldıktan sonra evlerine dönen 5 tesettürlü bacımız yollarının üstünde bulunan BDP seçim lokalinin önünden geçerken lokalden çıkan 15-20 kişilik BDP’ li gurup tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğramışlardır.” Hatırlatmasında bulundu.

 

HÜDA PAR Ağrı Belediye Başkanı Aslan saldırıya uğrayan bir başörtülü bayanın bayılıncaya kadar saldırgan BDP’ li gurup tarafından dövüldüğünün altını çizerek,  saldırıya uğrayan bayanların etraftaki duyarlı, vicdanlı Vanlılar tarafından saldırganların elinden kurtarıldığını söyledi.

 

Aslan daha sonra menfur saldırı ile ilgili yaptığı basın açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bizler Ağrı HÜDA Par olarak tüm namus sahibi halkımızın vicdanına soruyoruz: BDP’ li çetelerin memleketimizin örtülü kadınlarına yaptığı bu alçakça saldırının hangi inançta yeri var? Veyahut erkeklerin kadınlara saldırması biz Kürtlerin örfünde yeri var mı? ”

 

“BDP kadını namus olarak görmüyor”
Aslan, Kürtlerin namus olgusuna önem verdiklerini ve bu olgu için ölebileceklerini ifadelerine dikkat çekerek,  “BDP’yi bu açıklamamızda muhatap almıyoruz çünkü yöneticilerinin ne inanca saygıları var nede Kürt halkının örfüne saygıları var. BDP zihniyeti her ne kadar kadınları kimsenin namusu olarak görmüyorsa da HÜDA PAR olarak kadınlarımızı namusumuz olarak görüyoruz.” İfadelerine yer verdi.

 

“Bizim kırmızı çizgimiz kadınlarımızdır”
“Bizim kırmızıçizgimiz kadınlarımızdır” ifadeleri ile basın açıklamasını sürdüren Aslan, “Kürtler namusları için ölebilecek insanlarız. Kandan, kargaşadan, sağa, sola saldırmaktan kendi halkının malına, canına zarar vermekten çekinmeyen bu zihniyeti namuslu, dindar halkımıza şikâyet ediyoruz. Bunların elinde bulunan belediyelere bakın orada yaşayan insanlarımıza ne hayırları dokunmuş?” Açıklamasında bulundu.

 

Aslan son olarak, namuslu Müslüman halkın BDP zihniyetine sandıkta büyük bir ders vereceğine inandığını söyledi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir