• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Milletvekilleri basın mensuplarıyla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler, Vedat Demiröz ve Belediye Başkan adayı Fehmi Alaydın, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Şerifbey seyir terasında basınla bir araya gelen milletvekillerinden Vahit Kiler, Bitlis'e 11 yılda 5 milyar lira yatırım ve destek sağlandığını söyledi.

 

81 il arasında Bitlis'in, aldığı yatırımlardaki artış oranıyla ülkede 1'inci sırada olduğunu ifade eden Kiler, şöyle konuştu:"Daha iyisini bizim burada yaşayan halkımız fazlasıyla hak ediyor. Biz bu hizmetleri 11 yılda nasıl getirmişsek, yeni seçimle inşallah şehrimizi kalkındırmaya devam edeceğiz. Şehrimizde 2002 ile 2014 yılına baktığımız zaman güzel gelişmeler var. Her seçim döneminde biz biraz daha gelişmiş bir Bitlis ile vatandaşın karşısına geçiyoruz.

 

Her seçimde başımız dik oldu. Başı önde hiçbir zaman olmadık. Her dönem sandık karnemizin arttığını gördük. Bunlar rastlantı değil. Genel başkanımıza muhakkak halkın bir teveccühü var. Ancak burada yerelde de büyük hizmetler yapıldı. Her siyasetçi, her kurulan hükümet bir amaçla kurulur. Hizmet etsin diye. Hiç kimse makam mevki sahibi olsunlar diye kimseyi seçmiyor. 11 yıldır hiçbir zaman bu anlayışta olmadık. Rahatımıza bakmadık. Bizim bir sorumluluğumuz vardı. 11 yıldır bu sorumluluğu yerine getirmek için canla başla gece gündüz çalıştık” ifadesini kullandı.

 

“Esnaf istemediği sürece, dere üstünü yıkmayacağız”

Dereüstü projesini kentin gelişmesi ve kalkınması için başlattıklarını ifade eden Kiler, projenin esnafa yanlış anlatıldığını savundu.

 

Kiler, konuşmasına devamla, “Bu projeye el atarken kentin gelişmesi, kalkınması için başlattık. Ancak sonuca yaklaşırken gördük ki, esnaf yanlış bilgilendirildi. 'İş yeriniz yıkılacak,  perişan olacaksınız' diye yanlış anlatıldı. Sonuçta oradaki esnafımız istemediği sürece orayı yıkmayacağız. Böyle bir karar verdik. İş merkezi bitmek üzere. Sene sonu gelmeden bitirmeye çalışacağız. O bittiğinde esnafımız orda kalmak istiyorsa kalır. Gelmek isterse gelir. Biz hizmet etmek için buradayız. Hükümetin, iktidarın gücüyle yepyeni bir Bitlis inşa edeceğiz. Bitlis'i yeniden kalkınan bir marka şehir yapacağız” dedi.

 

Belediyeleri bu zihniyetlere teslim etmeyeceğiz

AK Parti belediyelerinde dışarıdan işçi getirilip çalıştırılmadığını, belediyenin hizmet ettiği yerdeki işsiz gençlerin getirilip belediyede çalıştırdıklarını ifade eden Kiler, bazı zihniyetteki belediyelerin dışarıdan işçi getirerek, belediyede çalıştırdığını belirtti.

 

Açıklamasına devamla Kiler, “Diğer zihniyetteki belediye başkanları başka kendi gençliğine hakaret ederek, dışarıdan işçi getirip belediyede çalıştırıyorlar. Bütün belediyelere orda yaşayan nüfusa göre para geliyor. Tatvan Belediyesine İller Bankası'ndan gelen para 63 trilyon. Bitlis Belediyesinden gelen para 47 trilyon. Tatvan'a bakıyorsun çöpten geçilmiyor. İşçilerin maaşları ödenmiyor. Birde Bitlis'i görüyorsunuz. Belediyelere orda yaşayan insan sayısına göre para geliyor. İnşallah AK Parti olarak biz plakayı tamamlayarak 13'te 13 yapacağız” diye konuştu.

 

Hükümet değilsen yönetime talip olma

Son olarak araştırma hastanesinin Muş iline kaydırıldı iddialarına cevap veren Kiler, “Eğitim araştırma hastanesinin muş iline alındığı dedikodusu tamamen yalandır. Huzurumuzu bozmaya çalışan yurt dışındaki güçler yine devrededir. Menfaatlerine ters düşüldüğü için ülkeyi karıştırmaya çalışıyorlar. Referans çok önemlidir. Bizim yönetimimize talip olanların referansına bakarız. Referansı bozuk olan zihniyete belediyeleri teslim etmeyeceğiz.

 

Madem hükümet olmadığınız için sizlere yardım yapılmıyorsa; o zaman iktidar değilsen, hükümet değilsen bu yönetime talip olma” diyerek tepki gösterdi.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir